Fins ara esta ajuda municipal per a la pràctica d’esports col·lectius finalitzava als 15 anys

Compromís per Paterna ha mostrat la seua satisfacció després que el ple municipal haja aprovat per unanimitat la moció presentada per la formació valencianista dirigida a ampliar l’edat dels i les joves beneficiaris de l’ajuda a l’esport municipal. “Fins ara esta franja d’edat no tenia possibilitat d’accedir a les beques municipals, una edat propicia per a adquirir hàbits de vida saludables, ara ja no hauran d’abandonar la pràctica del seu esport favorit per no poder fer front al cost”, indica el regidor de Compromís Carles Martí.

“Els esports són una eina molt bona que els pot proporcionar un entorn socialitzador i de referència que els permet eixe desenvolupament desitjat. L’Ajuntament de Paterna, dins de les seues competències té, tant la promoció de l’esport de base, com d’activitats enriquidores per a la joventut. En molts casos és en aquestes edats quan els joves abandonen la pràctica de l’esport que potser han practicat des de xicotets, és aleshores en eixa etapa on les administracions hem de posar el focus per evitar eixe abandonament de la pràctica esportiva”, assenyalen fonts de Compromís.

Indiquem estes mateixes fonts que “no és estrany sentir manifestacions públiques de què els nostres joves no volen fer res, sols es dediquen a fer mal i s’impliquen en res. No és just, ni és veritat, els i les nostres joves tenen ganes de fer moltes coses, de créixer, de desenvolupar-se i de participar en tot allò que els ofereixen les administracions, cal fer un esforç com el que hem plantejat amb la moció per a ajudar-los a créixer com a persones.

“Parlem d’una etapa on el descobriment del món que els rodeja, ja abasteix més enllà del seu entorn més proper i un moment en què necessiten moltes oportunitats i recursos per desenvolupar-se com a persones i ciutadans d’una societat que cada colp intenta encapsular-los en estereotips enganyosos interessats”, manifesta Carles Martí.

Informa el mateix regidor que “ara, amb esta moció aprovada, l’ajuntament iniciarà els estudis pertinents perquè els joves del nostre municipi puguen tindre subvencionat els esports que hi realitzen sense límit d’edat, en especial els joves entre 15 i 20 anys. Eixa subvenció es realitzarà amb els mateixos criteris econòmics i socials que la resta de subvencions a l’esport existents fins ara”.

“Agraïm el suport que ha rebut esta moció per part de la resta de corporació municipal al ser aprovada per unanimitat, tots i totes hem estat d’acord en el fet que és una moció necessària per als i les nostres joves, una moció útil per a ells, ja que millora el seu dia a dia”, destaca per concloure Carles Martí.