La formació valencianista trasllada al ple municipal la proposta la Direcció General de Comerç, Artesania i Consum de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per donar el reconeixement que mereix aquest sector

Compromís per Paterna ha registrat hui una moció per tal que es declare el 25 d’octubre com a dia del comerç local, no assoles a la localitat sinó també a la resta del territori valencià. “Parlem d’un sector clau en el desenvolupament de la societat valenciana. La seua importància resideix en els efectes econòmics, mediambientals, territorials i socials que van associats a la seua activitat, el que el converteix en una peça fonamental del teixit socioeconòmic valencià”, argumenta la regidora de la formació Neus Herrero.

Des de Compromís argumenten que “volem destacar que el comerç local potencia els canals de venda de proximitat, així com els de kilòmetre zero i venda sense intermediaris o venda directa. Aquests canals permeten generar experiències de compra més personalitzades i major capacitat per atendre les diferents necessitats de les poblacions locals”.

“El paper que juga el comerç local dins de l’economia real és essencial per a la transició del model econòmic que necessitem. Fet que aquest sector ha evidenciat més que mai al llarg d’aquesta pandèmia, ja que ha posat l’accent en atendre les necessitats de la població que més ho necessitava i adaptant-se a unes circumstàncies canviades i imprevisibles”, manifesten les mateixes fonts.

En eixe mateix sentit Neus Herrero assenyala que “el comerç de proximitat té un impacte mediambiental menor que altres tipus de comerç, ja que redueix els kilòmetres que recorren moltes de les seues mercaderies per arribar als consumidors finals i amb això la petjada de carboni associada a aquests canals de distribució. D’igual manera, els desplaçaments als comerços locals freqüentment es caracteritzen per no necessitar transport motoritzat tant de les persones consumidores com dels treballadors i treballadores del sector”.

“Per totes estes raons volem que Paterna siga partícip de la Celebració del Dia del Comerç local i col·labore amb la Conselleria i les diferents entitats de comerciants del municipi per a portar endavant els actes i accions que es duguen a terme per a la Celebració del Dia del Comerç el 25 d’octubre”, apunta per concloure Neus Herrero.