La formació valencianista du a terme esta activitat, enfocada principalment a les joves de la localitat, com a commemoració del 25N, dia internacional contra les violències masclistes

Compromís per Paterna ha organitzat una xarrada per tal de commemorar el 25N, dia internacional contra les violències masclistes. La mateixa té el títol de “El control des de les xarxes socials: noves formes de violència de gènere”. La xarrada tindrà lloc el dimarts 23 de novembre, a les 18:00 hores, al teatre Capri de la localitat, també es podrà seguir en directe a través del canal de YouTube de la formació per a aquelles persones que no puguen acudir presencialment a la xarrada.

Al fil de la xarrada la regidora de Compromís per Paterna, Neus Herrero, ha volgut destacar que “hem organitzat esta xarrada amb l’objectiu de conscienciar i sensibilitzar a la societat sobre les diferents formes d’agressions que es produeixen a través d’internet i les xarxes socials, un fenomen incrementat per la pandèmia i el confinament, sent les dones les principals víctimes”.

Indiquen des de Compromís que la xarrada comptarà amb la presència d’Helena Aparicio Sanmartín, Coordinadora del Màster d’Intervenció en Violència de Gènere, d’Ángela Escribano Martínez, Doctora en dret experta en violència de gènere, també participen en la mateixa Candela Gómez i Càndida Barroso, estudiant i activista feminista respectivament. S’encarregarà de coordinar la xarrada la regidora Neus Herrero.

“A la jornada abordarem el tema del ciberassetjament en les relacions de parella. Es tracta d’una modalitat de ciberviolència de gènere utilitzada cada vegada amb major freqüència pels assetjadors. D’altra banda analitzarem la resposta jurídic-penal a la violència de gènere en l’entorn virtual. I és que malgrat trobar-nos davant un fenomen relativament nou, algunes d’aquestes conductes ja es troben tipificades en el codi penal. Contarem les situacions que tenen que afrontar moltes joves i adolescents en l’àmbit de les xarxes socials i intentarem aprofondir en com fer front a este tipus de violència masclista”, informa Neus Herrero.

“Esta xarrada va enfocada principalment a les joves del nostre municipi, ja que elles són més vulnerables a estos tipus de control i sotmetiment a través de les diferents xarxes socials que habitualment usen”, destaca en la conclusió Neus Herrero.