La formació valencianista demana no criminalitzar als i les joves i apunta a treballar esta mancança com a possible solució als malestars veïnals per la presència nocturna de joves en determinades zones del municipi

Compromís per Paterna ha insistit en la necessitat urgent de formalitzar un projecte d’oci alternatiu per als i les joves de la localitat. Des de la formació valencianista recorden que han oferit des de fa molt de temps la seua col·laboració a l’equip de govern davant la mancança que pateixen en este sentit els paterners i paterneres més joves. “És evident que l’actual programació d’oci alternatiu per a la gent jove de Paterna es queda curta, nosaltres fa temps que venim advertint esta qüestió i no perquè ho diguem nosaltres, és el que ens trasllada molta gent jove quan els preguntem per esta qüestió”, assenyala el regidor de la formació d’esquerres Juanma Ramón.

Des de Compromís apunten que “no volem que es criminalitze als i les joves del nostre poble per l’actitud incívica de grups molt reduïts en determinades zones, no podem oblidar-se que tots i totes hem passat per eixa mateixa edat i és lògic que davant la inexistència d’ofertes d’oci per a determinats grups d’edat estos busquen formes de divertir-se, encara que de vegades no siguen les més encertades per a la resta de la ciutadania. No ens podem enganyar, ser jove hui en dia a Paterna és una mica avorrit”.

“Davant esta problemàtica el que demanem no és un projecte que assoles servisca per a tractar de conscienciar, de llançar algunes campanyes i obrir determinats espais municipals unes hores, això seria més del mateix que tenim ara. El que demanem i volem posar en marxa és una aposta més completa i sobre la qual giraria tota la política i els recursos econòmics de la regidoria de Joventut”, informen des de la formació.

“El primer pas és escoltar als i les joves i convertir-se en guia de les seues inquietuds i iniciatives, involucrant no sols a l’Ajuntament, també a les entitats dels diferents barris en propostes reals que els joves puguen sentir com a seues, per a nosaltres una cosa fonamental si el que volem és garantir l’èxit del projecte”, indica Juanma Ramón.

“La intenció final és que els i les joves elaboren els seus propis projectes, sobre l’oci o les activitats que volen, i l’ajuntament els acompanye en tot el camí fins a posar-lo en marxa. Per enèsima vegada tornem a oferir la mà a l’equip de govern per tal de posar solució a esta situació perquè la gent jove de Paterna es senta orgullosa de Paterna no assoles per un eslògan de campanya, fotos a Instagram o polseretes, sinó perquè els seus dirigents pensen en ells i elles i els donen solucions”, declara per concloure Juanma Ramón.