La formació demana en la moció al Govern Central que habilite les baixes laborals per raó de cures en els casos de malaltia o confinaments de menors d’edat o persones a càrrec.

Compromís per Paterna ha registrat una moció per al seu debat en el pròxim plenari municipal amb motiu del Dia Internacional de la Dona que es tornarà a celebrar el pròxim 8 de març. Entre els acords que proposa la formació d’esquerres destaca la petició al Govern Central perquè habilite les baixes laborals per raó de cures en els casos de malaltia o confinaments de menors d’edat o persones a càrrec.

Destaca la regidora de Compromís, Neus Herrero, al respecte que “presentem esta moció perquè més de cent anys després i malgrat totes les fites aconseguides, el patriarcat encara perdura i de nou ens trobem amb el reviscolament de les ultradretes que volen tornar al passat, també en drets humans, atemptant contra els drets bàsics de la igualtat entre dones i homes”.

“Des de les polítiques públiques de la GVA s’ha treballat durant estos 2 anys de pandèmia per no deixar ningú enrere, reforçant els sistemes valencians de serveis socials, sanitari i educatiu, incrementant les ajudes públiques també en matèria d’ocupació, per tal de posar la vida al centre. Tot i això encara queda feina per fer”, indiquen des de la formació.

“Per eixa mateixa raó també demanen a la moció, que l’ajuntament de Paterna es comprometa a dur endavant polítiques d’igualtat de caràcter interseccional i transversal: Incorporant la perspectiva de gènere interseccional als pressupostos i a les inversions, especialment als fons europeus Next Generation, elaborant un informe d’impacte de gènere vinculant per a tal fi i a desenvolupar, actualitzar o renovar si fora necessari els diferents plans d’igualtat amb especial atenció a la distribució equitativa dels usos del temps, l’escletxa salarial i la interseccionalitat. També demanem que es continue apostant per l’ús del llenguatge inclusiu i no sexista en tots els documents de l’administració”, afirmen les mateixes fonts.

“És important que esta moció siga aprovada per tots els grups de la corporació, ja que els avanços que s’havien assolit en els darrers temps també estan en perill de retrocés perquè la pandèmia reforça desigualtats i vulnerabilitats en els sistemes socials, polítics i econòmics. L’impacte que està tenint la COVID-19 en les dones es constata de formes molt diverses”, assenyala Neus Herrero.

La mateixa regidora manifesta concloent que “el feminisme és el millor antídot contra l’extrema dreta i el feixisme, per això la societat necessita que estiga més viu que mai. Per a nosaltres és un moviment on les dones compartim causes a través de les xarxes i ens donem suport per avançar en drets, amb una mirada global, transversal i interseccional”.