La formació recorda que des de la desaparició del Socarrock el municipi s’ha quedat orfe de festivals musicals per als grups locals

Compromís per Paterna ha proposat a l’equip de govern que estudie la creació o recuperació d’un festival de música a la localitat. “Ja fa anys que el festival de referència que es celebrava a Paterna, de música rock principalment i que permetia als grups de música locals i de la zona participar i fer-se conéixer, ja no es celebra”, destaca el regidor Carles Martí.

Fonts de la formació apunten al fet que “cal treballar a aconseguir que Paterna, i principalment la seua joventut, puga gaudir d’un festival de música al nostre poble. Tenim indrets com el Parc Central on es podria fer aquest tipus d’esdeveniment, assoles cal començar a treballar i fer-ho possible. Paterna és un poble d’àmplia tradició musical i mostra d’això és que tenim molta joventut que forma part de grups musicals de tots els gèneres. D’ací han eixit grans músics que tenien en el Socarrock un lloc on mostrar-se, aprendre i compartir experiències musicals amb la resta de joventut”.

“El festival s’hauria de completar amb tota una oferta cultural que l’envoltara creant uns dies de cultura i diversió al nostre poble per a la joventut. Cal fer l’esforç pels nostres joves que cada colp tenen menys oferta lúdica i cultural al nostre poble, cal donar-los eixa possibilitat de no haver d’eixir a divertir-se a altres localitats o a la mateixa capital”, indiquen les mateixes fonts.

“Els festivals de música cada colp estan més de moda i Paterna no pot quedar enrere d’eixe circuit que cada dia compta amb més oferta i més variada. A més a més, seria una oportunitat per donar a conéixer la música en la nostra llengua, aprofitant l’ocasió per a portar grups que canten en Valencià”, argumenta Carles Martí.

“Per a donar llum verda al festival, i al seu disseny des de Compromís per Paterna proposem que siga el consell de la joventut de l’ajuntament de Paterna el que s’encarregue de donar-li forma, elegint el gènere, la tipologia i les dates de l’esdeveniment. És important no donar l’esquena a la nostra joventut i és necessari que entre totes i tots fem l’esforç necessari perquè Paterna puga tindre un festival de referència en el panorama musical Valencià”, afirma el mateix regidor.