El plenari aprova per unanimitat la moció perquè es sol·licite que el soterrament de la línia 2 del metro, al seu pas per la localitat, siga inclòs al Pla de Mobilitat de l’Àrea Metropolitana de València

Al plenari celebrat ahir a Paterna, corresponent al mes de juliol, es va aprovar la proposta en forma de moció, presentada per Compromís per Paterna, per la qual s’instava al fet que l’ajuntament sol·licite que el soterrament de la línia 2 del metro, al seu pas per la localitat, siga inclòs al Pla de Mobilitat de l’Àrea Metropolitana de València. La proposta va comptar amb el suport unànime de totes i tots els regidors que componen la corporació municipal.

Davant d’aquest fet, el regidor de Compromís, Carles Martí, manifesta que “aquesta reclamació, que ja fa molts anys que el poble de Paterna està manifestant, per fi comença a veure la llum, podem qualificar-ho de fita històrica, ja que per primera vegada constarà com una prioritat del transport metropolità, un fet que permetrà exigir a la Conselleria que comence a redactar els instruments per planificar el soterrament de la línia”.

“Eliminar la tanca urbanística que suposa la línia de metro a Paterna permetrà disposar d’un gran bulevard al nucli del poble i eliminar les molèsties i els perills al llarg de tota la línia. Paterna és dels pobles que més passos a nivell acumula, per la qual cosa eliminar aquests llocs de perill assegurarà que no tornaran a ocórrer els accidents que per desgràcia totes i tots recordem i que han suposat la pèrdua de vides humanes”, afegeix el mateix regidor.

Des de Compromís continuen advertint que “tota inversió en mitjans de transport col·lectius és un objectiu contra el canvi climàtic que cal assumir com a prioritaris, però en aquest cas cobra molta més importància perquè aconseguir quan abans un gran bulevard verd per al poble suposaria augmentar les zones verdes a Paterna i aconseguir la possibilitat real d’implantar les zones de baixes emissions eliminant el tràfic dels diferents centres residencials”.

“Des de Compromís per Paterna continuarem amb tots els esforços necessaris per a aconseguir definitivament el soterrament del metro a Paterna. Continuarem informant la població amb recollides de signatures, assemblees ciutadanes i reunions amb col·lectius per definir el nostre model de ciutat, també presentarem totes aquelles al·legacions i canvis normatius necessaris per a aconseguir una mobilitat sostenible i de futur”, indica Carles Martí.