La formació destaca la importància d’aquesta moció com un pas significatiu cap a una societat més justa i igualitària

En un esforç per promoure la igualtat, la inclusió i el respecte cap a la diversitat sexual i de gènere, el grup municipal de Compromís per Paterna ha presentat una moció al ple de l’Ajuntament de Paterna per a abordar i salvaguardar els drets de la comunitat LGTBI en el municipi. “Enguany es compleixen 45 anys des que l’homosexualitat va deixar de ser considerada un delicte a Espanya. Malgrat això, la lluita del col•lectiu LGTBI continua perquè en ple segle XXI ens trobem encara en un clar, i malauradament cada vegada més intens, context de clara homofòbia”, argumenta al respecte la regidora de la formació Carmen Gayà.

La mateixa regidora afegeix que “la lluita del col•lectiu i una societat democràtica i defensora de les llibertats, ha permés anar guanyant més drets com ara el matrimoni igualitari o la despatologització de la transsexualitat. Drets als que no podem ni deguem renunciar perquè són senya d’identitat d’una societat democràtica, igualitària, moderna, europeista i respectuosa amb la condició sexual i de gènere de qualsevol persona que així ho expresse lliurement”.

“La moció que presentem cerca establir una sèrie de mesures concretes destinades a crear un ambient més inclusiu i segur per a totes les persones, independentment de la seua orientació sexual o identitat de gènere. Entre els acords es troben que els grups municipals que componen el nostre ajuntament defensen els drets LGTBI consolidats durant 45 anys de democràcia, que donen suport a les accions institucionals adreçades a la visibilització del col•lectiu LGTBI i, finalment, que tots ells siguen respectuosos en forma i fons, en les seues propostes municipals, amb els drets de les persones LGTBI”, indiquen fonts de la formació.

“És essencial que el municipi de Paterna reflectisca la diversitat i respecte a els drets de totes les persones, sense importar la seua orientació sexual o identitat de gènere. Aquesta moció és un reflex del nostre compromís amb els principis d’igualtat i no discriminació”, manifesta Carmen Gayà.

La mateixa regidora conclou destacant que “esperem que aquesta moció puga comptar amb el suport de totes les forces polítiques presents en el consistori per a avançar cap a una Paterna més inclusiva i respectuosa amb els drets LGTBI”.