Orgull significa actitut de satisfacció i complicitat amb una idea, concepte o estat. No és baladí entendre el seu significat i perquè s’ha convertit en el símbol conceptual del moviment LGTBI.

Quan ens sentim orgulloses, no sols ens comporta una sensació anímica sinó que també ens conduïx a l’acció, a l’acció per defensar i consolidar allò pel que sentim orgull.

La diversitat sexual és un dret consolidat en tota societat democràtica. Ja ningú amb conciència social ho dubta. És un valor fonamental de la nostra societat, i és en la inclusió i el respecte on trobem la vertadera riquesa i fortalesa de la nostra comunitat. Hem de treballar junts per a eliminar la discriminació i l’estigma que encara enfronta la comunitat LGTBI, i construir un entorn on totes les persones se senten segures, acceptades i valorades en la seua plena diversitat.

Malgrat els avanços, l’extrema dreta i la dreta extrema volen que retrocedim i tirar a la brossa, literalment, anys i anys de lluita. Ignorants ! Res podrà contra un poble alegre i combatiu. Perquè el col·lectiu LGTBI es pot atribuïr un dels encerts més estimables d’aquesta lluita: l’alegria combativa.

La lluita pels drets LGTBI és una lluita constant i en evolució, que requereix del nostre compromís i suport continus. Hem de continuar treballant per a sensibilitzar a la societat, derrocar prejudicis i estereotips, i promoure la igualtat en tots els àmbits de la vida.

Som milions de persones arreu del món que ens sentim germanes i germans del moviment LGTBI, que ens sentim orgulloses de la seua perseverança, de la seua resiliència i del seu comboi. I ens sumem amb un somriure a les seues reivindicacions, que son les de totes i tots, que son les d’una societat moderna, evolucionada i respectuosa.

ORGULL, orgull de estar, orgull de cridar LLIBERTAT, orgull de pertanyer a la part del món que somriu envoltada de colors. Orgullosa d’un projecte com el de Compromís per Paterna, una veu activa en la lluita pels drets LGTBI i on continuarem treballant incansablement per a construir una Paterna on totes les persones siguen respectades i valorades per igual.

ORGULLOSA, CLAR QUE SÍ!