La coalició critica que el govern de Sagredo aposte per un creixement desmesurat de la localitat sense noves infraestructures


Compromís per Paterna ha anunciat hui la seua ferma aposta per augmentar les infraestructures de la localitat. “Des de Compromís apostem per unes polítiques que augmenten les infraestructures per als paterners i paterneres, que augmenten els serveis i que aposten per una ciutat més amable i més habitable, un fet que para molt lluny del creixement desmesurat que pretén el govern de Sagredo”, indica la candidata a l’alcaldia per Compromís Carmen Gayá.


Assenyalen des de la formació que “en aquesta campanya a Sagredo se li estan veient les orelletes de llop, tots els anuncis que està fent estan basant-se a construir habitatges per a vendre. El problema és que les infraestructures de Paterna donen per al que donen, si hui en dia ja estem saturats, imaginem-se amb 5.000 cases noves, fet que significa una mitjana de 2.000 habitants més i prop de 50.000 cotxes nous circulant. A tot açò hem de sumar l’augment de tràfic produït pels nous polígons que vol fer, el nou hospital i el fracassat Puerto Mediterraneo que Sagredo continua encabotat en fer”.


“Altre exemple el trobem al PAI dels Molins, on s’ha reduït l’obligació dels constructors de dotar als habitatges amb 1,5 places d’aparcament, reduint l’aparcament en la zona en 600 places que hauran d’aparcar al carrer. Assoles ha construït un pàrquing provisional que li ha pagat la promotora per a 350 places i que quan es construeixca en eixe mateix solar desapareixerà”, apunten les mateixes fonts.


Manifesta Carmen Gayá que “des de Compromís apostem per un PAI dels Molins on s’incloguen ja infraestructures per al barri, com una nova escola, un centre social i instal·lacions esportives municipals noves. Cal donar als veïns i veïnes de Santa Rita un barri millor. Per cert, quan Sagredo parla en el PAI dels Molins d’habitatge social, està parlant de VPO en venda, és a dir, si no tens aproximadament estalviats uns 40.000 euros i t’hipoteques de per vida, no podràs accedir a eixos habitatges. Este equip de Sagredo no ha creat ni un sol habitatge de lloguer públic al barri”.


“Tampoc entenem com per a poder accedir a disposar de les casernes militars, Sagredo li va a permetre a l’exercit especular amb els terrenys militars i vendre sol per a construir 1.000 habitatges més, totes de promoció privada i totes en una zona on va a col·lapsar les eixides i entrades de Paterna, o com creuen que faran per a arreglar el tràfic en la zona de La Salle o d’entrada per València?”, es pregunta la candidata de Compromís.

La mateixa continua afegint que “per a nosaltres l’única opció és que l’exercit cedeixca els terrenys per al poble, són terrenys públics que Paterna necessita per a poder tenir les dotacions públiqúes que necessiten els nostres veïns i veïnes. Un centre social nou, un centre de dia per a majors, una escola d’adults en condicions, un centre de formació, instal·lacions esportives, etc. Un altre caos que està muntant Sagredo és el de l’Hospital, no ha dit que si s’arribara a instal·lar l’hospital totes les infraestructures les pagaria Paterna, així ho demana la Conselleria de Sanitat. I a més a més, aquesta actuació urbanística suposa la construcció de 1.300 habitatges més, imagineu com eixiran els cotxes de Paterna o de les instal·lacions esportives municipals”.


“Està clar que són dos models de ciutat ben diferents, un que aposta per reomplir Paterna, i quan més millor, amb l’únic afan de ser el més gran. L’altre el nostre, que aposta per millorar la vida dels paterners i paterneres, construint una ciutat habitable amb més i millors serveis. Una Paterna de futur, lliure de contaminació, on els nostres xiquets i xiquetes puguen córrer pel carrer i les nostres persones majors puguen gaudir dels serveis i oci que mereixen sense haver d’anar a Madrid a veure un musical”, conclou afirmant Carmen Gayá.