La coalició proposa una bateria de mesures sobre habitatge perquè Paterna puga fer front a la pujada dels preus del lloguer

Compromís per Paterna ha registrat per a l’últim plenari de la legislatura, i davant del període d’inactivitat que patirà l’ajuntament, una moció per abastir totes les mesures en qüestió d’habitatge que les diferents administracions estan anunciant. “És una manera que Paterna estiga al dia en totes les possibilitats que se’ns venen per ajudar als paterners i paterneres a trobar un habitatge digne”, manifesta al respecte el regidor Carles Martí.

“Al congrés dels diputats s’està en fase d’aprovació d’una nova llei d’habitatge que, com a mesura concreta per al lloguer, suggereix la regulació de les pujades del preu del lloguer en aquelles zones denominades “tensades”, on el preu del lloguer ha pujat en els últims mesos de manera desproporcionada. Paterna es trobarà dins d’eixa qualificació quan la llei estiga vigent”, indiquen des de la formació.

Les mateixes fonts assenyalen que “altra de les mesures anunciades aquestes setmanes és la posada a disposició de les diferents administracions locals i autonòmiques d’habitatges procedents de la SAREB, sumada a una altra com el finançament per part de les diferents administracions de fons per a la construcció d’habitatge públic de lloguer. S’està parlant d’un pla estatal d’habitatge públic en l’àmbit estatal i per part de la Generalitat Valenciana s’està parlant d’un pla edificant d’habitatge públic de lloguer”.

Davant aquesta situació, Carles Martí manifesta que “Paterna no pot quedar fora o tardar massa temps a aplicar totes aquestes mesures, els nostres veïns i veïnes ja estan patint pujades del preu del lloguer massa temps, un temps on cada vegada és més difícil, per no dir impossible, trobar un habitatge digne a Paterna assequible a les butxaques dels paterners i paterneres”.

“Des de Compromís per Paterna, amb eixe propòsit, hem proposat la construcció de dos edificis destinats al lloguer públic per a la gent jove. Un al barri de Santa Rita i altre al de Lloma Llarga, amb el que ajudarem a la població que més li està costant aconseguir un habitatge”.