La formació critica que des de fa molts anys el comerç local no és convidat per l’ajuntament a participar en els contractes menors

Compromís per Paterna ha criticat hui el fet que no es conte amb el comerç local del municipi per a participar als contractes menors que posa en marxa l’ajuntament. Davant aquest fet reiterat el regidor de la formació, Carles Martí, ha manifestat que “és un tema que ens recorda al dia de la marmota, l’ajuntament de Paterna continua any rere any realitzant compres fora del nostre municipi”.

“Des de Compromís per Paterna ja hem vist en nombroses ocasions que, en aquells processos de contractes menors, on és voluntat de l’equip de govern sol·licitar tres ofertes per atorgar el contracte, els comerços i les empreses de Paterna queden fora del pensament de l’equip de Sagredo, tal com ja feia el PP en la seua època”, adverteixen des de la formació.

Les mateixes fonts assenyalen que “altre any, i sols com a un dels molts casos que es donen, l’ajuntament ha demanat 3 ofertes a tres empreses per a subministrar tot el material que necessita l’ajuntament per als cursos de cuina que imparteix en el Valentin Hernaez. Doncs altre any que cap de les tres empreses convidades a participar és de Paterna. Hem demanat explicacions moltes vegades, però mai ningú ens diu el motiu”.

Carles Martí indica que“en aquest cas que exposem es demana subministrar algunes coses tan difícils d’aconseguir a Paterna com pollastre, ous, fruites o verdures entre altres productes. Pareix una broma, però no ho és, al nostre parèixer és una mostra de falta de cura que el govern de Paterna té amb el comerç local. Des de Compromís continuarem apostant en la pròxima legislatura perquè el mercat de Paterna siga proveïdor principal de l’ajuntament, de manera que per a contractes com este pogueren optar a donar la seua oferta i que l’activitat econòmica es quedara al nostre poble. Que es quedara a les nostres carnisseries, forns, o tendes d’ultramarins que fins ara no han pogut optar a estos contractes”.

“Els nostres comerços i les nostres empreses han de tindre eixe punt de privilegi per a les contractacions municipals, nosaltres proposem un banc de proveïdors locals, amb el que puguen ser informats de totes les contractacions municipals per poder accedir a aquesta part dels fons municipals que hui en dia van a parar fora de Paterna”, afegeixen des de Compromís.

“Cal cuidar el nostre comerç com a font de riquesa i d’activitat econòmica perquè els nostres fills i filles tinguen un model de comerç proper, humà i de qualitat. Si l’ajuntament no és exemple d’estes pràctiques, com anem a demanar que la nostra ciutadania ho faça?”, es pregunta Carles Martí. “No té cap sentit. Actualment les polítiques de contractació no tenen eixa voluntat d’ajuda i com veiem dia a dia, l’únic que fa este equip de govern és fer-se fotos al comerç de torn que obri, però després si ha de comprar 2 quilos de pollastre se’n van a Picanya, Picassent o Burjassot”, conclou el mateix regidor.