La formació informa que d’aquesta manera es podrien ampliar horaris d’atenció a tots els dies de la setmana i en jornada completa

Compromís per Paterna ha demanat que es solucionen els problemes de falta de personal a les biblioteques i agències de lectura de Paterna, des de la formació, la seua regidora, Carmen Gayá, assenyala que “els veïns i veïnes que més pateixen aquestes mancances són els dels barris més allunyats al centre de la localitat, la cultura ha d’estar a l’abast de totes i tots, cal descentralitzar els horaris del servei de biblioteques, no podem tindre veïns i veïnes de primera i de segona categoria depenent del barri on tinguen la seua residència”.

Indiquen des de Compromís que “tindre el personal que pertoca ens permetria ampliar els horaris d’atenció a tots els dies de la setmana i en jornada completa, tant per permetre a les persones gaudir de l’espai tranquil·lament per a llegir o estudiar, com per a accedir a llibres i material del qual disposen dites biblioteques i agències”, És una llàstima que part d’aquests espais romanguen tancats matins i vesprades senceres, sobretot en barris que tant ho necessiten. És l’exemple de la biblioteca de la Coma que, per falta de personal que l’atenga, qüestió i que obliga les treballadores a anar d’un lloc a l’altre per cobrir horaris, estiga tancada la major part del temps”.

“Des de Compromís reclamem les mateixes oportunitats per a totes i tots. No es pot permetre que la cultura només tinga vessants limitats a allò que particularment decidisca l’equip de govern. Demanem que s’amplien horitzons i es tracte a tota la ciutadania per igual, que deixen de dividir el nostre poble per parts, el per a uns sí i per a uns altres no sols té una paraula que es diu discriminació”, afegeixen les mateixes fonts.

Carmen Gayá adverteix per concloure que “no és tan sols una problemàtica a la biblioteca de la Coma, existeixen altres biblioteques del poble on els estudiants també demanen horaris més amplis tot l’any i sales d’estudi habilitades lluny del soroll dels centres socials. A hores d’ara l’ajuntament sols obri algunes sales en èpoques molt concretes i la ciutadania reclama més i millor servei, és per això que instem a l’executiu socialista de Sagredo a treballar per tal de posar fi a aquesta reivindicació dels nostres veïns i veïnes”.