La formació denuncia que l’equip de govern no té solucions d’habitatge per a la gent que està sent desnonada i la Generalitat no està oferint les que té

Compromís ha reclamat hui un pla urgent d’habitatge a Paterna. El regidor de la formació, Carles Martí, ha manifestat al respecte que “el tema de l’habitatge a Paterna s’està convertint en un problema crònic, famílies que necessiten un habitatge públic no tenen cap suport per part de l’ajuntament, i al EVHA (Generalitat), ni està, ni se li espera. Des de Compromís per Paterna ja hem proposat, en innumerables ocasions, solucions adients per a millorar la situació, mentre l’equip de govern, ha sigut incapaç de posar cap mena de mesura per a millorar les expectatives”.

Des de la mateixa formació afirmen que “parlem d’un problema crònic que, lluny de solucionar-se, està empitjorant dia rere dia, cada vegada són més les famílies que es veuen desnonades dels seus habitatges, famílies en un alt risc de vulnerabilitat i que veuen com no existeix cap pla per part de cap de les administracions. És per això que és necessari que donat que, de la Generalitat poc o res podem esperar, que siga l’ajuntament qui encapçalen la solució. Una solució que passa, en primer lloc, per la redacció d’un pla d’habitatge públic, un full de ruta que permeta esbrinar un futur no sols a llarg termini, sinó amb la urgència que necessiten aquestes famílies que estan vivint una situació d’angoixa i inseguretat continua”.

“Dins d’eixe pla no sols hem d’incloure solucions per a la gent en alt risc de vulnerabilitat, sinó que s’ha d’incloure polítiques d’habitatge jove que facilite a les persones que volen independitzar-se eixe primer pas cap a una vida independent. És per això que demanem que s’incloga un pla d’habitatge jove, amb la implantació d’un punt d’informació jove en habitatge, on es puguen assessorar sobre ajudes, tràmits i gestions. Un punt de partida que els ajude en aquesta tasca. Però el pla ha d’anar molt més enllà, ha d’incloure l’adquisició d’habitatges públics per a lloguer social, solucions residencials d’urgència per a famílies desnonades, recursos per a dones maltractades quan han d’eixir de sa casa, ajudes de lloguer, implantació d’un observatori d’habitatge que tot i estar creat fa molt de temps que està en desús”, assenyalen les mateixes fonts.

“L’Ajuntament ha de pressionar a la Generalitat perquè pose en disposició dels paterners i paterneres la gran quantitat d’habitatges que tenen disponibles, no és possible que des de juny encara no hagen donat cap solució residencial en el nostre poble amb els nombrosos casos, dels que som coneixedors, de desnonaments que hi estan havent. Esperem que les notícies que ens arriben de què anul·laran totes les peticions urgents d’habitatge de Paterna no siguen certes, si ho fan ens hauran d’explicar perquè deixen d’atendre els casos més urgents”, assevera Carles Martí.

Afirma per concloure el mateix regidor que “els paterners i paterneres que necessiten un habitatge, ja no poden esperar més, cal treballar més per a donar viabilitat a totes aquestes iniciatives, i des de Compromís exigim que ho facen ja, qui està al carrer i sense habitatge no pot esperar més, necessita una solució. Tenim casos a Paterna molt greus, llars on estan convivint més de 9 familiars en una situació dramàtica a conseqüència de desnonaments que ni ajuntament ni generalitat estan donant solució. Casos de persones amb cadira de rodes que viuen en un 5é pis i no poden baixar des de setembre per tenir l’ascensor avariat. Casos molt greus que necessiten solucions urgents”.