NEUS2OK


CANDIDATA A LA LLISTA


Neus Herrero


Facebook: www.facebook.com/neus.herrerosebastian?fref=ts

Twitter: @NeusHerrero80


Sóc Neus Herrero Sebastián, tinc 38 anys i sóc mare de Joan, un xiquet de 4 anys. Visc a Paterna, al barri de La Coma – Mas del Rosari des de 2007.

Sóc Llicenciada en Psicologia i Doctora en Psicobiologia per la Universitat de València.

 

Em presente a les primàries per a formar part de la candidatura de Compromís per Paterna en les properes eleccions municipals de Maig de 2019 per diversos motius.
La principal és que vull tornar a formar part d’este gran equip! I aportar la meua experiència com a regidora, tant d’oposició com de govern, estos 4 anys.
Ja sabeu que, principalment, he treballat de valent per millorar i enfortir la participació ciutadana a Paterna, un pilar fonamental de la democràcia que sovint molts governs obliden. Amb mínims recursos i sense tècnics hem pogut capgirar, amb l’estreta col·laboració i implicació dels veïns i veïnes de Paterna, la Participació Ciutadana al nostre poble.

Entre totes i tots hem redactat i aprovat una nova Carta de Participació Ciutadania més adaptada als nous temps, on el president del màxim òrgan de Participació, el Consell Territorial de Participació, ja no és l’Alcalde sinó un veí triat pels i les membres del Consell. A més, dins de la Carta destaca l’aprovació de portar en marxa cada any un procés de Pressupostos Participatius amb un percentatge de les inversions del pressupost.

Des de la regidoria s’han fet diversos processos per a fer partícips a la ciutadania en la pressa de decisions d’on destinar una quantitat important de recursos. Per una banda al projecte Actua de 20 milions d’euros co-financiats per Europa, les associacions del municipi pogueren aportar propostes i tota la ciutadania va poder votar i decidir les propostes que beneficiarien al municipi en general o al seu barri en particular. A més tornarem a implantar els Pressupostos Participatius després de 10 anys, amb un procés participatiu sense precedents on cadascun dels 9 barris de Paterna va poder proposar i triar les propostes de millora per al seu barri.
També hem impulsat l’associacionisme, assessorant en els tràmits a les associacions i creant la gran Fira del comerç i associativa on les entitats disposaven d’un aparador fonamental per mostrar la gran tasca que fan a Paterna.

Per últim, però fonamental, hem impulsat i enfortit les juntes de barri per a que siguen realment el fòrum de trobada de les entitats i les veïnes i veïns de cada barri per a tractar de solucionar els problemes del dia a dia. Però queda molt per fer, com el Portal de Govern Obert, un pla de formació per a les associacions… i per suposat, seguir treballant per a que tot allò que s’ha aconseguit no es perda i perdure.
Per altra banda, com a veïna del barri de la Coma – Mas del Rosari he lluitat colze a colze amb les entitats i les veïnes i veïns del barri de la Coma per a tractar d’ajudar tot el possible a la millora de les condicions d’un barri d’acció precedent que per desgràcia continua sent un gueto.

A més, a més, estos 4 anys també he pogut aportar la meua experiència en el camp de l’Educació, la Formació per a l’Ocupació i l’Atenció a les Persones més Vulnerables. I no puc oblidar-me d’estos 8 anys al capdavant de les campanyes al carrer, escoltant i atenent a les persones. Perquè no hem d’oblidar que és per elles pel que estem ací; tractar de millorar la vida de les persones és allò que m’impulsa a seguir en política i en Compromís. Per tot això, vos demane que torneu a confiar en mi per a formar part d’este gran equip!!!


INSCRIU-TE AL CENS PER PODER VOTAR A NEUS HERRERO. Fes click ACÍ.