AGUSTÍ INTENTA CALLAR L’OPOSICIÓ AMB TÀCTIQUES DE FILIBUSTERISME POLÍTIC MALGRAT TENIR LA MAJORIA

La formació es felicita que la proposta del Banc d’Aliments Municipal puga tractar-se a una Mesa de Treball i arribar a ser una realitat

Compromís per Paterna considera que l’alcalde del municipi “ha intentat fer callar a tots els partits de l’oposició en la sessió plenària de hui, emprant tàctiques de filibusterisme polític, esmenant a la totalitat qualsevol proposta que no vinguera del seu equip de govern, quan ell ho té tot guanyat per gaudir de la majoria absoluta. O abstenint-se per tal d’evitar el debat polític i medir-se amb els contraris”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica “que el taló d’Aquil·les de l’alcalde són les formes. I hui ha tornat a demostrar-ho via esmena a la totalitat de qualsevol iniciativa que no fóra dels seus regidors. No es pot desmeréixer d’aquesta manera el treball de preparació que dediquem a una sessió plenària com la de hui. Agustí es dedica a desvirtuar qualsevol proposta de l’oposició amb aquestes esmenes, quan podia fer gastar el vot en contra de la seua majoria i pronunciar-se en el debat”.

En la mateixa línia Ramón també critica “que l’altra estratègia emprada ha estat la de fugir del debat polític i evitar enfrontar-se a la direcció del seu partit, mitjançant l’abstenció de tota la bancada popular i la seua pròpia. Ni tan sols ha donat cap explicació del perquè de l’abstenció en mocions com la presentada per Compromís perquè no es canvie la festivitat del 9 d’octubre com vol el PP de Fabra”.

Des de Compromís “anem de cara amb propostes realistes, com les mocions que s’han consensuat perquè es reclamen les ajudes a la dependència i el pagament al Patronat Francisco Esteve, mentre en el Partit Popular fugen dels temes que li són incòmodes”.

Banc d’Aliments front a la caritat del PP
Compromís per Paterna “tot i les formes del PP hem mantingut els nostres arguments en la nostra proposta del Banc d’Aliments muncipal. Hem acceptat retirar la moció i que es cree una Mesa de Treball per tal que el Banc d’Aliments puga tindre alguna oportunitat d’arribar a ser una realitat”.

“El PP ha intentat esmenar a la totalitat la nostra proposta, pretenent augmentar les ajudes socials en matèria d’alimentació. És a dir, contraposa la nostra proposta incrementant les ajudes individualitzades. Des que governa el PP ens gastem mig milió d’euros anuals en ajudes socials, diners que podríen dedicar-se a moltíssims projectes de prevenció d’exclusió social com per exemple el Banc d’Aliments”.

Per a Juanma Ramón, “seguim pensant que el Banc d’Aliments municipal era més fàcil de fer si hagueren votat a favor la moció on ho proposàvem, més quan hi ha supermercats i grans superfícies que estan esperant que s’inicien converses. Som positius, perquè les Meses de Treball poden donar bons resultats, com la que fèrem sobre el tanatori que anaven a posar en Santa Rita i que ara ja no es farà allí gràcies a la nostra proposta”.

El regidor Ramón afegeix que “no anem a baixar la nostra pressió sobre la necessitat al poble d’un banc d’aliments. Per això reprendrem converses amb comerços, supermercats i grans superfícies dedicades a l’alimentació, a més d’encetar una campanya ciutadana per a informar sobre les iniciatives de Compromís en aquest tema que ja estan funcionant”.

“Insistim que crear un Banc d’Aliments és una prioritat perquè hi ha una emergència social real i hem de fugir de ralentitzar el procés. Si hem acceptat la Mesa de Treball és perquè la maquinària ha de començar a rodar per a que ningú passe fam a Paterna”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals: EL PUNT, CRÓNICA PATERNERA, EL PERIÒDIC

Arxivat en: General, Sanitat i Benestar Social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *