Compromís per Paterna pregunta quin és el deute total pendent amb l’Ajuntament en concepte d’IBI de vivendes propietat de l’IVVSA

LAS PROVINCIAS (21 juny 2013)
LAS PROVINCIAS (21 juny 2013)

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, alerta que “des de fa uns dies els veïns del barri de la Coma estan rebent cartes on l’Institut Valencià de la Vivenda (IVVSA) està reclamant la contribució als inquilins d’habitatges amb lloguer social. Una situació que és una vergonya donat que són vivendes amb un lloguer especial perquè precisament les persones que hi viuen no poden pagar més i tenen escasos o inexistents recursos econòmics”.

Segons explica Ramón, “esta situació és la primera vegada que es dóna, tal i com ens han explicat els veïns que han rebut aquestes cartes en la Coma. Mai abans l’IVVSA s’havia transformat en el cobrador del frac per a exigir l’IBI a la gent que és beneficiària d’un lloguer social. A més l’IVVSA només fracciona en tres pagaments la contribució quan la resta de veïns poden pagar al consistori en sis vegades aquest impost”.

LEVANTE (20 juny 2013)
LEVANTE (20 juny 2013)

Així, “davant aquesta situació tan kafkiana, des de Compromís exigim que el consistori aclarisca quin és el deute total que està pendent a l’Ajuntament sota el concepte de contribució en vivendes que són propietat de l’IVVSA i on hi ha lloguers socials”.

“Potser la situació de fallida que travessa aquest institut de la Generalitat ara fa que busque recursos econòmics en llocs insospitats i oblidant intencionadament que els lloguers socials es diuen així perquè permeten tindre un habitatge a les persones que d’altra manera no tindrien un sostre per a viure. Però l’escenari que hui denunciem és ben diferent, ja que l’IVVSA abandona el seu component social per a enviar cartes demanant el pagament, i excusant-se en què al contracte així ho diu”.

“És indignant que una de les clàusules del contracte de lloguer social incloga el pagament de la contribució a càrrec de l’arrendatari, quan sabem que hi ha casos de persones que fins i tot ni poden pagar les quantitats reduïdes del lloguer social. És vergonyós que l’IVVSA s’acullga a una clàusula així quan es tracta de lloguers socials i vivendes amb una funció pública. El nostre grup ha remés tota la documentació a Mónica Oltra, present a l’assemblea celebrada ahir al barri, per tal de trobar els mecanismes per a l’exempció de l’ibi en aquestos habitatges públics”.

“Des de Compromís per Paterna exigim que l’Ajuntament siga qui li reclame l’IBI a l’IVVSA, i que inste a l’IVVSA a canviar les clàusules als contractes de lloguer social. Cal aturar aquesta espiral contra el barri de la Coma que ha encetat el Consell. Primer va ser el tancament del Col·legi Major, ara vindrà el de l’escola taller Ítaca, i mentres els veïns del barri que tenen lloguer social patixen l’arribada de les cartes de l’IVVSA demanant-los que es facen càrrec de la contribució, tinguen o no mitjans per a sobreviure. Una vegada més, el PP gira l’esquena a la greu realitat social de Paterna i lleva recursos d’allà on es necessiten realment”.

“A este pas, la Coma, en comptes d’anomenar-se barri d’acció preferent s’hauria de dir barri d’atac preferent pel menyspreu amb què el tracta la Generalitat i la indiferència que està mostrant l’Ajuntament de Paterna, amb uns dels barris més castigats per la greu situació econòmica que patim”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, PATERNA BIZ,