• Compromís per Paterna denuncia un encàrrec a SUMPA de quasi 12.000€ per un estudi d’emissions de CO2 per a complir amb el No-Pacte dels Alcaldes

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, manifesta que “SUMPA ha sigut la víctima del malbaratament i de la irresponsabilitat del PP. Hem assistit a un descontrol econòmic en la contractació de serveis, mitjançant l’empresa pública. Contractacions menors de 50.000 euros que SUMPA adjudicava directament, com per exemple l’estudi d’avaluació ambiental a EVREN per a iniciar la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) i que ens va costar als paterners i paterners la quantitat de 49.200 euros més IVA”.

“Però a més del cas EVREN, hi ha més. Per això des de Compromís sol·licitàrem a la gerent de SUMPA i al conseller delegat i regidor del PP, Ignacio Gabarda, la relació de contractes menors de 50.000 euros fets per l’empresa municipal des de la seua creació. Encara estem esperant una resposta que quantifique i detalle les despeses efectuades en contractes adjudicats directament des de SUMPA, sense publicitat ni concurs”.

“Un altre cas del qual ens hem assabentat hui, i que palesa aquesta mala gestió i el caos municipal, és el de l’encomana de l’Ajuntament a SUMPA per a que aquesta subcontratara a un tercer, per 11.750 euros, l’estudi d’emissions de CO2 per a complir amb el No-Pacte dels Alcaldes. A dia de hui, l’estudi s’ha fet, no hi ha constància del pagament del consistori a SUMPA i Paterna continua sense estar oficialment al Pacte dels Alcaldes”.

“Tot això demostra l’obscurantisme i falta de transparència amb que s’ha portat la gestió de l’empresa pública, emprada pel PP per a contractar serveis segons els capritxos de l’alcalde i que no han fet més que augmentar el forat de SUMPA, contribuïnt a l’actual situació”.

“Des de Compromís ja mostràrem les nostres discrepàncies amb la regla interna de contractació en SUMPA que va implantar el PP a través de Broseta Abogados, aprovant un procediment per a l’adjudicació dels contractes menors de 50.000 euros sense necessitat de fer cap concurs públic, ni publicitat, ni informe de necessitat, ni tampoc certificat de suficiència pressupostària. Així aquestos contractes s’adjudiquen directament a qualsevol empresa o professional que el PP trie. Curiosament, un dels beneficiats amb aquest procediment ha estat Broseta Abogados, que ha omplit de factures menors de 50.000 euros els calaixos de SUMPA i GESPA”.

“Per això, des de Compromís hem sol·licitat una entrevista amb l’administradora concursal de SUMPA que ens permeta tindre accés a la informació que ens neguen des del PP. I així poder valorar totes les responsabilitats d’aquells que han desgovernat l’empresa pública”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, HORTANOTICIAS, LA VEU PV, PATERNA AL DÍA,