• Juanma Ramón recorda la despesa de 1,2 milions d’euros en l’estudi encarregat per a soterrar la línia 1 de Metrovalencia i que havia d’executar Desarrollo Local de Paterna
LEVANTE-EMV (14novembre 2013)
LEVANTE-EMV (14novembre 2013)

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, considera que “la fallida de SUMPA va a deixar al descobert, si no ho està fent ja, totes les promeses que en 2010 va fer l’alcalde Agustí, mitjançant l’empresa mixta Desarrollo Local de Paterna (DLP), on SUMPA és propietària del 21% de les accions. Precisament DLP era l’encarregada de fer les obres del megaprojecte del soterrament de la línia 1 de Metrovalencia. I tot ha quedat com una cortina més de fum del senyor Agustí”.

“Lorenzo Agustí haurà de convocar Junta General de SUMPA per tal d’aclarir com afecta a Desarrollo Local la liquidació de l’empresa municipal i què passarà amb els 39 projectes estrela de l’empresa mixta, anunciats en 2010”.

Juanma Ramón recorda que del soterrament de la línia 1 del metro, “anunciat amb fotomatón inclós, només hi ha fet l’estudi d’integració i redacció del projecte. Un document iniciat a 2008 per un encàrrec de SUMPA al despatx d’enginyers INECO i que aquesta enginyeria va fer sense que conste l’import o el pagador de l’estudi que inicia l’expedient”.

“Però finalment l’estudi oficial el va fer la UTE formada per Intercontrol i MDE i es va pagar amb 1,2 milions del Pla (des)Confiança, més els 295.000 euros de demolició de les grades del camp de futbol Gerardo Salvador i la cofinanciació de 92.000 euros per part de l’Ajuntament de Paterna. Diners públics destinats a un projecte virtual i que es podia haver destinat a altres projectes pendents del mateix Pla Confiança”.

“Però Desarrollo Local mai va començar les obres ni les començarà. Una situació que a més deixa en l’aire el dubte de com pot ser que un ajuntament es dedique a construir el soterrament d’una línia de metro. Açò en 2010 era competència pròpia? I ara què seria? A més a més, tampoc està clar que es pague l’estudi del soterrament sense que la Conselleria tinga consignació pressupostària per a fer les obres. Tot un seguit de situacions caòtiques i gens transparents. Una vegada més la foto del senyor Agustí i els seus estudis ens ha eixit molt cara”.

“Mentre al 2010 l’alcalde venia el projecte del soterrament parlant de la necessitat d’eliminar els passos a nivell, el seu partit des de la Generalitat Valenciana li ha tornat a donar l’esquena, menyspreant pressupostàriament a Paterna, negant el soterrament. I a més, votant en contra de la proposta dels veïns de Paterna per a millorar les mesures de seguretat als passos a nivell del municipi”.

“Precisament, relacionat amb aquest tema, demà en Junta de Govern Local certificaran la totalitat de les factures donant per finalitzat el contracte de redacció de l’estudi de soterrament del metro a Paterna”.

“La realitat demostra una vegada més el descontrol municipal i el caos en la gestió del PP, més pendents del titular en la premsa que de donar solucions als problemes quotidians. Ara SUMPA està en liquidació, l’empresa mixta Desarrollo Local de Paterna en l’aire i l’únic que ha fet el PP és gastar-se 1,2 milions en un estudi d’un projecte de soterrament que es quedarà al calaix”, conclou el regidor de Compromís per Paterna, Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, HORTANOTICIAS, PATERNA BIZ, LA VEU PV,