• Compromís per Paterna, en un ple molt tens i amb l’actitud dictatorial de l’alcalde, trau endavant tres propostes

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “hui hem donat un pas molt important per a reafermar el rebuig paterner al projecte d’ampliació del bypass en el nostre municipi. L’equip de govern del PP i Esquerra Unida ens han votat a favor la nostra moció contra el dit projecte, mentre el PSOE ha fet una incomprensible abstenció”.

“Amb el seu vot a favor de la nostra proposta, el PP està dient-li no al govern de Mariano Rajoy i al Ministeri de Foment. I està apostant pels mateixos arguments que Compromís: un transport de mercaderies sostenible, respectuós amb el poble i les persones. Queda clar que els representants polítics de Paterna, excepte el PSOE, ens oposem contundentment a qualsevol projecte que represente un augment de la capacitat actual de l’actual circumval·lació, tant pels riscos ambientals, de salut, i per l’increment de transport de mercaderies perilloses junt a zones poblades de Paterna”.

“Hui ha començat el compte enrere per a tornar a guardar aquest projecte al calaix d’on mai havia d’haver eixit. Ara l’Ajuntament de Paterna ha de traslladar-li a Foment i a la Generalitat aquest acord i recordar-los els anteriors compromisos adquirits amb la ciutadania del municipi, quan allà per l’any 2009 ambdues administracions no tingueren cap inconvenient en manifestar-se contràries a l’ampliació de la circumval·lació i al seu traçat per Paterna”.

Ajuntament assumirà copagament Francisco Esteve

D’altra banda, “malgrat haver estat un ple molt tens, amb enfrontaments entre la mateixa ciutadania i amb increpacions a l’alcalde, qui ha mostrat una actitud dictatorial, Compromís hem aconseguit que també s’aprovaren altres dos propostes: el rebuig al copagament dels usuaris de centres de dependència i l’ampliació del mandat de la Missió de les Nacions Unides per al referèndum al Sàhara Occidental (MINURSO) per a garantir en aquells territoris el compliment dels drets humans”.

“Una sessió plenària on Agustí ha evitat calmar els ànims de la ciutadania, on ha expulsat al portaveu del PSOE sense que ni s’adonara, on fins i tot li ha negat a la portaveu del PP incloure les dos mocions que duia el seu grup, i la contradicció del regidor Palma sobre la rebaixa del 12% de l’IBI aprovada. Tot això demostra el desgovern que impera a l’Ajuntament de Paterna. Però així i tot, Compromís ha pogut fer prevaldre els drets socials i el respecte a la sostenibilitat i el medi ambient, amb les tres propostes nostres aprovades”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, HORTANOTICIAS, MERIDIANO HORTA, LA VEU PV, PATERNA BIZ, EL PERIÓDICO DE AQUÍ,