JUANMA RAMÓN: “LA INTERVENCIÓ DE L’ALCALDESSA SOBRE LA FUNDACIÓ DE LA SUPERGUARDERIA DESTAPA UN ESCÀNDOL MOLT GREU”

  • Compromís per Paterna demana responsabilitats per la mala gestió de les empreses público-privades durant els anys de govern del PP

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que després d’escoltar totes les explicacions sobre la denuncia en Fiscalia de l’alcaldessa contra la gestió de la Fundació para la Innovació de la Infància en la Comunitat Valenciana (FIICV), “tenim molts interrogants i dubtes sobre la fiscalització que no ha exercit l’Ajuntament per salvaguardar els interessos econòmics que el mateix consistori té com a membre de la FIICV. Hui s’ha destapat el que pot ser un escàndol molt greu de corrupció a Paterna”.

“Hem arribat a la conclusió que des de 2007 l’Ajuntament de Paterna no ha demanat cap compte a la Fundació. Ha estat fent una omissió absoluta de control de la Fundació com a membre del patronat, amb una clar abandonament de funcions. I, el que és més greu, ha deixat que Ramón Congost, com a gestor de la FIICV, disposara dels fons al seu parer. Açò ens duu a fer-nos la primera pregunta: per què l’alcaldessa no denuncia directament a Ramón Congost en Fiscalia, quan públicament ha admés que va ser ell qui va ficar la mà a la caixa?”.

“Un altre dels dubtes que tenim és la quantitat final de la qual el senyor Congost ha disposat sense cap autorització del patronat de la FIICV, perquè primer es parlava de més de 200.000 euros i l’alcaldessa ha concretat la xifra de 427.000 euros. Per això Compromís li ha exigit accés a la comptabilitat de la Fundació. No se pot entendre que l’Ajuntament de Paterna no haja vigilat els més de huit milions de diners públics que han recaigut en la FIICV durant set anys”.

“Cal demanar responsabilitats als patronos que ha designat l’Ajuntament per a estar al patronat de la Fundació. No han fet la seua feina. Ens fan pensar que només estan als Consells o Patronats per complir amb l’expedient i ser la veu del seu amo. S’ha demostrat que no han fet la seua tasca. Han de dimitir com a regidors i com a alcaldessa”.

“Veient tot aquest desgavell, no volem ni pensar en tot el que està passant amb les demés empreses públiques: SUMPA, GESPA, la mixta Desarrollo Local. I donat que seguim sense accés a la documentació interna d’aquestes empreses, qualsevol dia ens podem trobar a l’alcaldessa portant a Fiscalia la gestió del seu antecessor al capdavant d’aquestes empreses”.

“La majoria de l’actual equip de govern del PP ha estat donant suport a la gestió personalista i opaca de Lorenzo Agustí durant quasi dos legislatures. Per la qual cosa no poden rebutjar les seues responsabilitats en cadascuna d’aquestes desfetes. Per tot això Compromís ha demanat accés immediat a tota la documentació de les empreses i fundacions públiques on tinga presència l’Ajuntament de Paterna. Tenim molt clar que davant la corrupció hem d’aplicar tolerància zero i hui al ple s’ha obert la veda”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, LA VEU PV, EL PERIÒDIC,

Arxivat en: Cultura i Educació, Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *