• Compromís per Paterna presenta una moció perquè es faça un conveni entre el consistori i el Ministeri de Defensa per a l’adquisició gratuïta d’instal·lacions i zones verdes per a la ciutadania

El candidat i portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “el municipi podria ser molt diferent si les instal·lacions i equipaments militars que hi ha al barri de Campament foren per a l’ús de la ciutadania. Per això considerem que han de convertir-se en equipament dotacional per al poble, mitjançant un conveni d’adquisició gratuïta entre el consistori, el Ministeri de Defensa i l’INVIED. Un procés que passarem per l’evident participació ciutadana”.

“Així, al ple de febrer portem una moció a partir de la qual es podria començar a fer realitat l’augment de l’equipament dotacional públic del municipi amb part de les instal·lacions militars. Parlem de moltes infraestructures que estan infrautilitzades o directament sense utilitzar. I que poden oferir moltes possibilitats a la ciutadania”.

Segons explica Ramón, “hem de tindre en compte que el centre urbà de Paterna té un quart del seu espai ocupat per les instal·lacions militars, hui pràcticament en desús, justament perquè l’estratègia d’anteriors governs estatals ha anat eliminant les instal·lacions militars dels centres urbans”.

“Paterna no és una excepció, però mai s’ha aconseguit consolidar la desaparició de les casernes i integrar part de les seues instal·lacions per a serveis a la població, just en la zona Centre i de Campament que manca d’ells per falta de previsions en quant a solars per als mateixos”.

“En anteriors legislatures ha hagut converses i anuncis grandiloqüents, així com idees fantàstiques d’obtindre dits espais de forma gratuïta, quan el ben cert és que el Ministeri de Defensa xifra en la rentabilització d’antigues instal·lacions militars la manera de compensar la caiguda pressupostària i l’encariment per la major tecnificació dels compromisos dins de l’OTAN”.

“A més a més, ha quedat demostrat el fracàs del model impulsat pel PP de Paterna, i representat per la constitució d’una empresa mixta, la DLP, que anava a construir les dotacions ‘necessàries’ per als propers 40 anys. Una vegada demostrat i assumit el fracàs de la DLP, ara en procés de disolució, les instal·lacions i edificis de les casernes militars suposen una oportunitat per a tindre les dotacions públiques que necessitem”.

“Instal·lacions esportives, allotjament de serveis socials, menjador social, espais culturals, sanitaris i/o educatius, a més de zones verdes, són les possibles potencialitats que ens ofereixen les instal·lacions ja existents i actualment en propietat del Ministeri de Defensa. Utilitzar aquestos espais faria que, per exemple, alliberàrem la residència que és ara el menjador social. O tants altres locals pels quals l’ajuntament està pagant lloguer”.

“Esperem tindre el suport de l’equip de govern, ja que amb aquesta proposta el poble de Paterna guanya en equipament dotacional i zones verdes. En cas de no comptar amb els vots a favor, aquesta serà una de les propostes que posarem en marxa a partir de maig, si estem en el proper equip de govern”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, LAS PROVINCIAS, PATERNA BIZ, MERIDIANO HORTA,