L’anterior alcaldesa, Elena Martínez, aporta un escrit on manifesta que Sagredo coneixia el nom dels inversors de la Zona Franca

El regidor de Compromís per Paterna, Carles Martí, explica que “hui posem un punt i seguit al malson de la Zona Franca, perquè la comissió ha acordat posar fi al projecte fantasma del PP i al mateix temps ha acordat continuar amb la investigació per tal d’aclarir els dubtes que encara hi ha, i esgrimir les responsabilitats patrimonials del govern del Partit Popular.”

Segons Martí, “per a nosaltres és molt important aclarir allò manifestat per l’anterior alcaldessa, quan diu que es va reunir amb Sagredo dues voltes abans de la investidura i que en eixes reunions li va comunicar el nom dels inversors que estaven interessats en la Zona Franca. És important perquè l’alcalde, en les negociacions per a formar un govern d’esquerres al poble, amb un canvi de la seua opinió, va fer de la possibilitat de dur endavant el projecte de Zona Franca un tema capital, fins al punt de convertir-lo en un entrebanc ineludible per poder signar l’ acord programàtic que haguera possibilitat un govern amb nosaltres”.

“El tema és més greu del que pareix, per l’engany que va suposar per als partits de l’esquerra. Hui s’ha evidenciat el que ja coneixíem, que mentre no es reunia amb nosaltres per a formar un govern progressista a Paterna, si que es reunia amb el Partit Popular per a conèixer l’estat dels grans megaprojectes. Fet que es va consumar al ‘Pacte del retret’ on va acabar pactant amb la dreta com és sabut ja per tots”.

“Si alguna cosa ha aclarit la comissió d’investigació és que el projecte de la Zona Franca ha sigut el fruit de les visions faraòniques del Sr. Agustí, i del seu amic Ramón Congost (AIDICO). Un projecte tramitat d’una forma ridícula, impròpia del govern que es mereix Paterna. Amb un obscurantisme total cap a la ciutadania del poble i els seus representants. I evidenciant la falta de criteri i de personalitat pròpia dels demés membres del govern del Partit Popular que han estat pegant la cabotà a totes les idees del Sr. Agustí per boges i irreals que foren”.

“Hui almenys un tros de la Mola descansa tranquil, ja sap que la depredació del model econòmic del Partit Popular no li passarà per damunt. Encara ens queda per aturar la barbaritat urbanística de Puerto Mediterráneo, i en Compromís farem el que siga necessari per aconseguir-ho”.

“Queden molts temes per aclarir, moltes despeses per investigar, i moltes declaracions contradictòries que cal averiguar. Per això anem a portar les actes de la comissió a Fiscalia per tal que les afegisca a la denuncia per la que varen imputar a l’anterior alcalde i la seua Junta de Govern Local”.

“Tot i això a Compromís per Paterna ens felicitem pel treball fet aquests anys per aturar el projecte, i per això estem molt contents que per fi siga un projecte mort, que sols es recordarà pels viatges a Xina i la seua despesa milionària”, conclou Carles Martí.