La Mola és un paratge natural de vora 3.000.000 m2. compost per un considerable bosc de pins, una part del qual és producte de la repoblació que any rere any han realitzat els nostres menuts amb motiu del dia de l’arbre. També hi ha camps de secà, sotabosc mediterrani i un barranc (l’Endolçà) amb racons amb especial interès ecològic i paisatgístic.

En aquests moments La Mola està amenaçada pel projecte especulatiu Puerto Mediterráneo. Un macrocentre comercial que posaria en perill la viabilitat dels altres centres comercials i suposaria el tancament de molts comerços tradicionals. A hores d’ara es calcula que per cada 2 llocs de treball que es generen en un centre comercial, es destrueixen 3 en el comerç de proximitat.

A més aquesta infraestructura comporta l’ofegament de la Lloma Llarga amb autovies i vials i l’ampliació del by-pass. També hipotecariem el futur del nostre poble regalant el poc sol lliure que ens queda a una empresa extrangera.

Per això vos convidem a que participeu en l’excursió marxa que es farà per La Mola el proper dissabte 17 d’octubre i que eixirià de la porta de l’ajuntament a les 10 h. Volem que Paterna conega La Mola i les propostes que tant moviments polítics com partits d’esqurra tenim per a ella. Entre d’altres: la creació d’un espai per a fer pic-nic, vies de senderisme i bicicleta, zona de gosos, de jocs infantils, esports d’aventura i mirador des de la part més alta de la Mola.