Juanma Ramón, portaveu de Compromís per Paterna recorda que ja el Síndic de Greuges ve demanant des de l’any 2009 que s’aplique el Decret de 2003 sobre creació de reglaments interns de Policia Local

Compromís per Paterna presentarà un punt a l’ordre del dia del proper ple municipal del dia 25 de novembre per tal que l’ajuntament de Paterna constituïsca una Mesa de Treball amb els representants sindicals de la Policia Local per a l’elaboració del Reglament del cos de Policia Local de Paterna. Compromís demana, també, que s’admeta com a document de partida en les negociacions per a la realització del reglament el document que es va treballar fins el 2011 i que té com a base la normativa actual.
Segons declaracions de Juanma Ramón “la política de personal i recursos humans de la Policia Local de Paterna ha estat subjecta, els darrers anys, a l’arbitrarietat més absoluta. La qual cosa ha generat nombroses queixes per part dels agents i seccions sindicals presents al propi cos policial”.
Cal recordar que el Síndic de Greuges ve demanant des de fa sis anys “l’aplicació immediata i directa d’allò establit en diferents articles del Decret 19/2003 i que s’estan incomplint per part de l’Ajuntament de Paterna”. A data de hui, continua sense aplicar-se.
Aquest decret a què fa referència el Síndic de Greuges va ser aprovat al març de 2003 i donava un termini màxim de dos anys per ajustar els reglaments interns de les diferents policies locals dels municipis del País Valencià a la normativa. Per al portaveu de Compromís per Paterna “és una vergonya que en Paterna portem tants anys sense fer complir la llei en aquesta qüestió, per això demanem amb este punt del dia, que això se solucione com més aviat millor i evitar esta arbitrarietat que tant de perjudici està generant als nostres agents de Policia Local.