20151113_092427

La reunió, que ha transcorregut en un ambient molt cordial, ha començat amb la presentació del representant de FEPEVAL fent una descripció de l’estat d’abandó a què s’ha sotmés als polígons industrials i com, també, en plena bombolla immobiliària s’han construït polígons sense demanda i que avui en dia es troben completament buits i abandonats.
Jordi Sebastià s’ha oferit com a interlocutor a Europa per a defensar les inversions necessàries en els polígons industrials valencians com a generadors de treball i economia productiva. Joaquin Ballester, gerent de ASIVALCO ha remarcat la necessitat d’encetar intercanvis amb diferents associacions europees de polígons industrials per a compartir experiències i informació enriquidora. Jordi Sebastià ha destacat la necessitat de buscar la màxima independència energètica dels polígons industrials valencians, apostant per energies renovables (eòlica i fotovoltaica) que poden autoabastir els polígons d’energia. I ha denunciat l’actual legislació aprovada per Rajoy que castiga la producció d’este tipus d’energia.
En el tema de Puerto Mediterráneo, davant els dubtes i la falta de consens entre els representants dels empresaris, Carles Martí ha remarcat la necessitat d’aturar el projecte, ja que “suposaria acabar amb tot el terreny terciari de Paterna, de manera que barraria el pas a qualsevol possible ampliació dels nostres polígons industrials”. També ha denunciat l’aposta clara dels promotors per fer-se amb tot el volum comercial de la comarca, el que suposaria el tancament de molts dels centres comercials de la zona. Juanma Ramón ha intervingut per defensar la postura de Compromís per Paterna que “aposta clarament per potenciar l’economia productiva i no l’economia especulativa representada per Puerto Mediterráneo”. En eixe sentit Jordi Sebastià afirma que “després de la bombolla immobiliària que ens dugué a la crisi, estem assistint a la bombolla dels grans centres comercials”.
La reunió ha acabat amb el compromís ferm de l’eurodiputat de ser l’interlocutor de les associacions dels parcs empresarials a Europa, com també buscar associacions semblants a Europa amb les que intercanviar informació i experiències.