Carmen Gayà, regidora de Compromís “un poble amb una cultura musical tan important com Paterna, ha d’incentivar la creació artística i promocionar a les seues agrupacions musicals per donar-les projecció fora de la nostra localitat”

La cultura i l’art són dos dels principals elements de revalorització dels nostres pobles i factor de cohesió de la nostra societat. Són dos elements que cal potenciar per a garantir el benestar i el sentiment de comunitat de la ciutadania. La cultura i l’art esdevenen, sens dubte, un element de democratització, participació, integració i cohesió social.
És per això que des de Compromís per Paterna consideren prioritari que siga l’ajuntament qui espente la cultura popular i promocione a les bandes de música, colles, grups de dansa i corals paterneres.
Per a Gayà “el País Valencià és una terra on la música està present a la majoria dels pobles, ja siga a través de les tradicionals bandes de música o a través de colles i corals. És per això que considerem que Paterna no pot continuar d’esquena a esta realitat tan nostra i ha d’apostar decididament per la seua promoció”
La moció preveu una Jornada anual com a dia de la música de Paterna, on les agrupacions musicals puguen exposar al públic paterner els seus treballs. Des de Compromís consideren que fins ara les colles, bandes i corals han subsistit amb més voluntat que mitjans. La falta d’implicació municipal ha dificultat que es puga oferir als veïns i veïnes les seues actuacions, resultat de dies, mesos i anys d’assajos, esforços i molta il·lusió. A vegades, fins i tot, troben dificultats per poder trobar locals on realitzar els seus assajos. Amb esta moció, Compromís per Paterna, pretén rellançar la cultura local, en la seua vessant musical.