A l’acte, que no acudí ni PP ni Ciutadans, es va reclamar la posada en marxa del Pla de Normalització de la Coma dissenyat per les entitats del barri.

L’assemblea de la Coma es va celebrar ahir al centre cultural i acudiren vora 40 persones per reclamar als partits polítics la posada en marxa d’aquest pla que tot i ser més modest que el Pla d’Acció Preferent aprovat per la Generalitat el 1988 ja milloraria substancialment la vida dels veïns i veïnes del barri. Cal recordar que del Pla d’Acció Preferent aprovat fa 25 anys per la Generalitat, no s’ha fet gairebé res.
La regidora de Compromís per Paterna, Neus Herrero destacà la necessitat de coordinació entre les diferents conselleries afectades i l’ajuntament per a dur endavant el Pla d’Acció Preferent. Herrrero va recordar que gràcies a Compromís s’han aprovat a diferents plens un paquet de mesures que millorarien substancialment la vida dels veïns i veïnes de la Coma en el cas que l’ajuntament les posara en marxa. Moltes d’estes mesures provenen de les entitats del barri. Entre altres destacà l’acord plenari en què s’aprovà la reobertura de l’escola-taller Ítaca, la instal·lació d’un menjador social i un banc d’aliments, el transport públic gratuït per a persones aturades i la condonació dels deutes a canvi de treball comunitari per a aquelles persones que es troben en perill d’exclusió social. En este sentit la regidora de Compromís declarà “esperem que en aquests pressupostos que està preparant el govern local, estiguen contemplats els 500.000 euros que s’aprovaren al darrer plenari per encetar un pla de lloguer social i un altre per acabar amb la pobresa energètica de molts paterners i paterneres”.
La Coma arrossega tres dècades de passivitat institucional que els darrers anys, amb els governs del PP, han estat especialment durs per al barri. Per una banda no es va invertir ni un euro per a millorar la vida de veïns i veïnes i per altra, es dedicaren a desmuntar les poques infraestructures que hi havia al barri destinades a pal·liar l’estat d’abandó d’aquesta zona de Paterna. Per a Neus Herrero “no és d’estranyar que els del PP no acudiren a estar reunió amb els veïns, ja que tindrien moltes coses a explicar davant la ciutadania. Però el que no s’entén és l’absència de Ciutadans. On estan les seues propostes? Des que ha començat la legislatura, Compromís hem estat els que més propostes i iniciatives hem presentat per a normalitzar aquest barri de Paterna”.
Les necessitats a la Coma són bàsiques: accés a vivenda, rehabilitació d’habitatges, plans d’ocupació, formació tant bàsica com destinada a l’ocupació, condicionament de parcs i espais públics i alternatives lúdiques per a la infantesa i joventut.
La regidora de Compromís va manifestar la necessitat personal de treballar per al barri com a veïna que és i es va mostrar orgullosa que la seua formació siga la que més propostes i projectes ha presentat per a la millora del barri. “En casos com la Coma no es pot fer política d’aparador. Els que vivim en la zona sabem que o fem una política clara i decidida per impulsar el barri o no acabarem mai amb el patiment de molts dels nostres veïns”. I finalitzà apostant pel barri “La Coma té una xarxa social que funciona, nosaltres pensem que tot el que es faça al barri ha de comptar amb esta xarxa i la participació dels veïns i veïnes com a part implicada”.