Compromís critica la despesa excessiva i sense justificar per a esports i festes mentre que no s’inverteix en barris perifèrics

Per a Compromís per Paterna estos pressupostos són “els de la improvisació i la falta de participació ciutadana” de fet han estat criticats, fins i tot, per l’interventor qui ha dit que este pressupost presenta una dificultat per l’ajustat del termini per a la seua execució i que la forma en què s’han presentat a corre-cuita “resulta totalment inadequada per al tractament d’afers de la transcendència i complexitat com són els pressupostos”. Per altra banda, a la proposta de pressupostos hi ha mancances molt importants i que, a més a més, incompleixen el mandat del darrer plenari. Al Ple d’octubre s’aprovà per unanimitat una moció presentada per Compromís en la que l’ajuntament es comprometia invertir 500.000 euros en el pla de lloguer social i contra la pobresa energètica, la qual cosa no està contemplada en els pressupostos del 2016. Altre dels punts d’incompliment és l’acord plenari del darrer ple sobre transport públic que preveia la gratuïtat per a aturats i aturades amb menys recursos. Per a Juanma Ramón, portaveu de Compromís per Paterna en estos pressupostos presentats per Sagredo, “no hi ha prou despesa social, ja que es passa per damunt d’acords plenaris que instaven un important augment de la despesa per a evitar que molts dels nostres veïns caiguen definitivament en l’exclusió social”.
Per contra, hi ha augment de despesa a altres partides dubtoses per a Compromís per Paterna, com són la d’esports i festes que preveuen un augment pressupostari de 485.000 i 400.000 respectivament sense cap mena de justificació ni desglosse. Segons declaracions de Juanma Ramón “Nosaltres tenim altres prioritats, no volem tornar enrere als temps foscos de Lorenzo Agustí en què la despesa pública es decidia sense cap participació veïnal, de forma molt opaca i on no es beneficiava les persones que més ho necessiten”.
Altre dels punts conflictius d’aquests pressupostos és la improvisació i les preses. En aquest sentit el portaveu Juanma Ramón ha manifestat en la comissió informativa de hui que “el nostre primer objectiu és no perllongar els pressupostos del PP, però no a costa de donar un xec en blanc a l’actual equip de govern”. La proposta de retirada “l’hem completat amb un calendari que garantisca complir els terminis marcats per la llei i que les propostes de Compromís, de la resta de grups i del teixit associatiu es puguen incloure abans de l’aprovació provisional del pressupost. No entenem les preses de l’alcalde, més encara amb la seua situació de minoria al plenari”.
“Esperem que el Sr. Sagredo recapacite i òbriga la porta als grups d’esquerres per a consensuar un pressupost participat i que supose un veritable canvi social al poble. Si no ho fa, només ell serà responsable de perllongar el pressupost del PP de 2015” conclou Juanma Ramón.