20160427_194606  20160427_191729

Dins la campanya “Paterna és teua!” que està duent a terme Compromís per Paterna, el passat dimecres 27 d’abril es va celebrar un acte de promoció de la cultura al teatre Capri: la presentació del llibre “Ovidi Montllor, obrer de la paraula i l’actuació musical “Ovidi, Oh vida!”.
Ovidi Montllor fou un creador en majúscules. Una veu crítica i autocrítica silenciada als anys vuitanta però que avui és admirada i reivindicada com mai, també per les generacions que no el conegueren en vida. Des de la infantesa en blanc i negre de l’Alcoi de la postguerra fins a la convulsa i vibrant Barcelona de la joventut i la maduresa, l’obra que presentà ahir la portaveu local de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, s’endinsa per les diferents facetes d’aquest treballador de la cultura: teatre, cinema i cançó. Però també poesia. Perquè l’Ovidi no només va escriure lletres de cançons que formen part de la memòria col·lectiva: també va escriure al voltant de quatre-cents poemes, una part dels quals són publicats en aquest llibre per primera vegada.
Ovidi Montllor. Un obrer de la paraula s’endinsa en la vida i obra d’Ovidi Montllor per mostrar-nos la seua vessant més emotiva. L’Ovidi fou un obrer de la cultura però, sobretot, fou un treballador apassionat i incansable de les paraules.
A l’acte al qual acudiren més de 100 persones, l’autor Jordi Tormo mostra poemes rescatats de l’autor alcoià, també vivències compartides amb amics i familiars com Toti Soler, Jana Montllor, Antoni Miró, Isabel-Clara Simó, Neus Solsona, Pilar Aymerich, Montserrat Roig, Alfred Luchetti o Manel Rodríguez-Castelló.
El colofó d’este acte emotiu el posà la representació “Ovidi, Oh vida!” un espectacle on es repassen algunes de les poesies pròpies d’Ovidi, com també altres que foren musicades per ell. Entre l’amor i l’humor Clara, Xavi i Lara ens introdueixen en el món ovidià, un món d’amistats, tendresa i compromís.
“En Compromís per Paterna volem acostar la cultura al poble i el poble a la cultura. És per això que dins la campanya “Paterna és teua!”, estem desenvolupant tot un seguit d’actuacions amb esta finalitat, sempre, a cost zero per a la ciutadania. Volem que els paterners i paterneres se senten orgulloses del seu poble, de la seua cultura i tradicions” ha manifestat Loles Ripoll.