El Consell Sectorial de Participació va triar ahir, per primera vegada en la seua història, un veí com a president. Fins eixe moment, la presidència del Consell recaia, automàticament, en l’alcalde, qui normalment delegava en el regidor de Participació. El nou president, Leandro Cantero, és veí del barri de l’Alborgí, membre de l’associació de veïns i molt lligat a la participació ciutadana de Paterna a través de la Junta de Barri de l’Alborgí de la qual és el president. 

Cantero substitueix a l’alcalde, Juan Antonio Sagredo al capdavant de la màxima institució de la participació de Paterna per tal d’adaptar-se a la Carta de Participació Ciutadana que es va modificar el passat mes de febrer per ajustar-la a la nova llei que regula la participació ciutadana als municipis. En este sentit, la regidora Neus Herrero, ha valorat molt positivament el fet que Sagredo haja renunciat al càrrec de president per a que siga un veí qui dirigisca “esta cambra de debat i empoderament de la ciutadania”.

Una de les primeres tasques que haurà d’assumir el nou president, serà la modificació de la Carta de Participació Ciutadana, sobre la qual ja estan treballant tant les associacions de veïns i veïnes com l’àrea de Participació de l’Ajuntament de Paterna. “Volem una carta que nasca del consens i que profunditze en la independència de les estructures participatives de les institucions i organitzacions polítiques”, ha comentat la responsable de Participació, Neus Herrero. De fet, la nova Carta està sent elaborada amb la participació de les associacions de veïns i veïnes a través d’una mesa de treball.

A la sessió extraordinària que ha triat el nou president, també s’han presentat els pressupostos per al 2017. Un document que “assentarà les bases per a la implantació d’uns pressupostos participatius reals enfortint les estructures participatives existents i promovent l’associacionisme entre la població de Paterna”. De fet, segons Herrero “el Pla Actua, actualment en marxa, ens servirà per a fer el rodatge participatiu assajant metodologies adaptades als temps actuals”.