A la xarrada-debat participaren representants d’associacions d’aturats, entitats d’economia solidària de Paterna i un representant de la Xarxa d’Economia Alternativa i Solidària del País Valencià

Dins la campanya de promoció de valors del poble de Paterna “Paterna és teua!”, Compromís convocà per al dimecres 14 de desembre , una Taula Redona amb diferents organitzacions i col·lectius del poble per tal de reflexionar i trobar solucions al greu problema de l’atur que pateix Paterna.

El debat, que tingué lloc, al teatre Capri, va estar moderat per Juanma Ramón, portaveu municipal de Compromís per Paterna. En ell s’analitzà la situació de l’economia a Paterna i les seues possibles eixides des de la perspectiva de l’economia solidària. Amb esta Xarrada, Compromís per Paterna, pretén posar damunt la taula els importants problemes de desocupació que arrossega el poble i cercar solucions a través, entre altres iniciatives, de l’autoorganització dels i de les desocupades.

Des de Compromís per Paterna el seu portaveu municipal, Juanma Ramón, ha volgut recalcar la importància d’invertir tots els esforços possibles en donar una solució a este problema. “L’economia solidària, busca generar activitat econòmica tenint en compte a les persones, el medi ambient i el desenvolupament sostenible per damunt d’altres interessos” ha manifestat. El responsable de Compromís per Paterna ha destacat, també, la necessitat de buscar fórmules de col·laboració amb els empresaris radicats als “nostres polígons industrials” per tal de facilitar la contractació de persones de Paterna.

“Des de Compromís, estem lluitant perquè Paterna reduïsca les seues xifres de desocupació. Unes xifres excessivament elevades i que són responsables dels greus problemes d’exclusió que arrosseguem a Paterna. Amb estes jornades busquem dotar de ferramentes als i les aturades per a què puguen autoorganitzar-se i generar xarxes econòmiques que partint de la solidaritat i la sostenibilitat puguen acabar creant ocupació estable i digna” ha finalitzat Juanma Ramón.