Els representants de Compromís per Paterna i PASIP tornen a renunciar a les dietes per assistència als Consells d’Administració l’empresa

Neus Herrero, regidora de Participació Ciutadana: “Des del govern del Batà considerem imprescindible donar autonomia als organismes de participació ciutadana. Uns organismes que han d’intervindre en la vida política amb independència dels partits polítics”.

Els pressupostos, de més de 10 milions d’euros, i el programa d’actuacions de GESPA per al 2017 han estat aprovats amb els vots a favor de Compromís, PSOE i PASIP. Ara ambdos documents aniran a la Junta General per a que siga ratificat pels seus membres.

El pressupost inclou l’augment de partides molt significatives, com ara, la vigilància i prevenció d’incendis forestals que passa de 0 a 72.390 euros. Per a Juanma Ramón, president de GESPA, este augment respon a la necessitat plasmar sobre el pressupost una encomana que ja es va realitzar a l’any 2016 tot i no estar prevista al pressupost. “El bosc de la Vallesa és un espai únic a la comarca de l’horta, amb uns valors ecològics i mediambientals que cal protegir. Amb esta encomana estarà vigilat de maig a octubre, els mesos amb més perill d’incendi”.

El manteniment de vies públiques, una partida fins ara, també, inexistent passa a tindre un pressupost de 700.500 euros. Amb esta partida, l’empresa pública pretén donar resposta a una reivindicació històrica dels i les veïnes de Paterna de manteniment de vies públiques per tal de garantir el bon estat i evitar el deteriorament per ús, tant de la ciutadania com del trànsit rodat. També augmenta considerablement el pressupost destinat a la neteja de solars i escrementes de gossos. Una partida pressupostària que es multiplica per quatre, passant de 60.000 euros a més de 265.000. Cal recordar que una de principals queixes dels veïns i veïnes de Paterna és la brutícia dels carrers i, més en concret, els excrements de gossos que en algunes zones de Paterna pot acabar convertint-se, fins i tot, en un problema sanitari.

La partida destinada a l’escola infantil de la Coma augmenta, també, en més de 40.000 euros. En este sentit Juanma Ramón ha declarat “Gràcies a la Conselleria d’Educació dirigida per Marzà, hem pogut augmentar el pressupost destinat a l’escola infantil de la Coma i continuar realitzant una important labor d’ensenyament, cura, alimentació i suport als xiquets i xiquetes d’este barri de Paterna”.

El pressupost total augmenta en vora 2 milions d’euros i preveu més ingressos per encomanes en les àrees d’Inclusió social, Infraestructures i Zones Verdes.