Paterna aposta pel cinema en valencià

Els xiquets i xiquetes de Paterna podran gaudir este Nadal de pel·lícules com Hotel Transilvània 2, Race o Home, ara en valencià

Carmen Gayà, regidora de promoció lingüística: “Enguany el programa de cinema en valencià és només per al Nadal, però ja estem estudiant ampliar l’oferta tot l’any”

La programació de cinema en valencià per Nadal naix de la signatura d’un conveni entre Escola Valenciana i la regidoria de Promoció Lingüística dirigida per Carmen Gayà.

Gayà considera que “ha arribat el moment de defensar la nostra cultura i la nostra llengua com a exponent prioritari de la nostra identitat. Portem 20 anys de desprestigi i atac continu contra el valencià per part del Partit Popular i això s’ha d’acabar”.

Segons la responsable de Promoció Lingüística, per a dur a terme aquesta activitat, Escola Valenciana compta amb una àmplia oferta de pel·lícules i documentals infantils en valencià que ha posat a disposició de Paterna per reforçar l’oferta cultural, en este cas, cinematogràfica, en la nostra llengua. Per a Carmen Gayà, amb esta proposta, s’aconsegueix ampliar l’oferta cultural en valencià i també encetar una via de col·laboració amb Escola Valenciana que és un referent en la defensa de la llengua i la cultura dels valencians. Una col·laboració que ja s’està estudiant ampliar perquè esta oferta estiga disponible tot l’any i no només en Nadal.

Les entrades són gratuïtes i es poden arreplegar en fer qualsevol compra al comerç local de Paterna. El sobrant es repartirà per les escoles i instituts de la localitat.

Segons manifestacions de Carmen Gayà, el nou govern nascut de l’acord del Batà vol prioritzar el valencià ja que “la nostra llengua i cultura són elements de cohesió del nostre poble. A més són part important del nostre patrimoni i com a tal hem de potenciar-les”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *