A més, el grup municipal de Compromís presenta una moció al Ple de desembre per demanar el suport del consistori a les esmenes plantejades per la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques a la futura Llei de Funció Social de l’Habitatge

Juanma Ramón, regidor de Desenvolupament Humà: “Volem que els bancs posen a disposició e l’Ajuntament les vivendes buides  que tenen a Paterna per al seu ús social.”

La Plataforma de Afectats per la Hipoteca del País Valencià ha estat reunint-se amb la Conselleria d’Habitatge, instant a què siga aprovat un Pla de Xoc contra els desnonaments i una nova Llei Valenciana d’Habitatge. Fruit d’estes negociacions, la Conselleria ha presentat una Llei de Funció Social de l’Habitatge que tot i contindre elements positius, ha rebut les esmenes de la PAH que busquen la solució als problemes d’emergència habitacional del nostre país.

En este sentit el representant de Compromís, Juanma Ramón, ha manifestat la seua adhesió a les demandes de la PAH i demanarà el suport a la resta de grups polítics per enriquir una Llei que ajude a desenvolupar totes aquelles polítiques encaminades a posar fi a la xacra que suposen els desnonaments a Paterna.

De fet el portaveu de la coalició valencianista, com a titular de Desenvolupament Humà i Polítiques Inclusives, ha demanat formalment una reunió amb diferents entitats bancàries amb les quals opera l’ajuntament paterner per tal de buscar una solució al problema de la mancança de vivenda social a Paterna.

“Hem traslladat formalment a les entitats financeres que suspenguen tots els procediments d’execució hipotecària fins a la intermediació de l’Oficina de la Vivenda Municipal depenent dels serveis socials”. En concret, Ramón, vol que “les entitats financeres no desnonen a cap família, deutora de bona fe, de la seua vivenda habitual sense alternativa habitacional”.

A més, per a dur endavant el Pla de Lloguer Social el 2017 és necessari que els bancs alliberen part del seu parc immobiliari per a dedicar-lo a ús social. “Volem que estos habitatges que, a hores d’ara es troben buits, puguen ajudar a donar solució als problemes de vivenda que arrossega Paterna. Els bancs han d’assumir la seua co-responsabilitat en el problema dels desnonaments no quedant-se al marge de les solucions”. conclou Juanma Ramón.