Aquesta nova infraestructura permetrà incrementar en 24 el nombre de places disponibles per a persones amb discapacitat intel·lectual, que s’uniran a les 12 ja existents

La Diputació de València ha aprovat la concessió d’una ajuda a l’Ajuntament de Paterna, per valor d’1.599.287,72 euros, per a la finalització de la segona fase de la Residència i Centre de Dia per a persones amb diversitat funcional. Un projecte que s’emmarca dins del programa d’inversions en serveis i infraestructures socials mitjançant la col·laboració establida entre la Diputació de València, la Consellería d’Igualtat i Polítiques Inclusives i la regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Paterna dirigida per Juanma Ramón.

“A Paterna es van iniciar les actuacions de construcció d’un gran centre social que no es va acabar d’executar. Ara, podrem finalitzar aquesta infraestructura, infrautilitzada durant anys per a engegar, finalment, aquesta Residència per a les persones amb diversitat funcional”.

Es tracta d’una iniciativa conjunta en una matèria que resulta clau en les polítiques del Botànic, de la Diputació i de la regidoria de Serveis Socials de Paterna. La col·laboració entre administracions es produirà en tres nivells: El consistori aporta els terrenys, la Diputació inverteix en la construcció, i la Generalitat dotarà els centre de recursos per a fer front a les despeses de funcionament i personal.

Per la seua banda el regidor de Serveis Socials de l’Ajuntament de Paterna, Juanma Ramón, ha manifestat: “Amb els fons de la corporació provincial finalitzarem les obres inacabades perquè aquest centre social siga finalment una realitat per als veïns i veïnes de Paterna. És un projecte prioritari per a la nostra regidoria, I ara, després de mesos de treball i l’aprovació del conveni per part de l’Ajuntament, ja està tot acabat per a començar la Licitació de la redacció del projecte i la construcció per al 2018. D’aquesta forma donarem resposta a una reivindicació històrica i recuperem una infraestructura abandonada durant anys i tan necessària per a Paterna i la comarca de l’Horta Nord.

En concret, la instal·lació constitueix una reivindicació històrica dels veïns i veïnes del municipi. Fa quasi vuit anys van començar les obres per a la seua construcció sota el paraigua d’ajudes rebudes dins del Pla Espanyol per a l’Estímul de l’Economia i l’Ocupació, però el projecte va quedar inacabat, completant tan sols l’edificació d’un primer mòdul del centre de dia, de manera que molts usuaris s’han vist obligats a desplaçar-se durant aquests anys fins a Xàtiva per a poder rebre la prestació d’aquest servei.

Ara, una vegada es reprenguen els treballs, aquest centre social de Paterna incrementarà en 24 el nombre de places disponibles per a persones amb diversitat funcional intel·lectual, que s’uniran a les 12 ja existents. L’actuació de la institució provincial, avalada amb una inversió d’1,6 milions d’euros, permetrà finalitzar una infraestructura que va quedar en l’aire en 2010, quan es van paralitzar les obres que s’havien iniciat un any abans.