Paterna avança en la implantació del llenguatge inclusiu a l’administració

La moció presentada per Compromís per Paterna pretén visibilitzar a les dones, també, a través del llenguatge i es troba emmarcada dins els actes i iniciatives dutes a terme per la celebració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere

Carmen Gayà, regidora de Compromís per Paterna: “No podem entendre que Ciudadanos i Partit Popular no donaren suport a una mesura que pretén donar visibilitat a les dones, també, a través del llenguatge”

La iniciativa duta per la regidora d’Igualtat, Carmen Gayà, pretén que la institució municipal utilitze el llenguatge no sexista, tant en les comunicacions internes com externes, ja que segons la regidora, “el llenguatge és el reflex de la cultura d’una societat en un moment determinat. Per això, inevitablement, els canvis en la societat s’han de reflectir en els usos del llenguatge”. De fet, Gayà assenyala que per a reflectir la igualtat real entre dones i homes, cal eliminar l’ús sexista del llenguatge.

Precisament, amb la intenció d’acabar amb eixe llenguatge que exclou i amaga a les dones, la regidoria d’Igualtat repartirà una guia entre el funcionariat de l’ajuntament. La guia, creada per la Universitat de València, és un manual de 15 pàgines senzill i de fàcil aplicació que servirà per a orientar a les treballadores i treballadors municipals en la construcció d’este nou llenguatge inclusiu i no sexista.

La iniciativa que va ser portada al Ple per la regidora de Compromís va comptar amb el vot favorable de tots els grups polítics llevat del PP i Ciudadanos que no donaren suport a la moció. En este sentit l’encarregada de l’Àrea d’Igualtat, Carmen Gayà, diu “no entendre que una iniciativa com la de fer més visible a les dones, també mitjançant el llenguatge no compte amb el vot favorable de la portaveu del PP, Maria Villajos qui, com totes les dones, patirà el dia a dia d’un llenguatge que ens margina i invisibilitza. Precisament acabem de celebrar multitud d’actes pel dia contra la violència de gènere, i en la majoria d’ells, les persones expertes ens reclamen la visibilització de les dones com una forma prèvia de lluita contra una violència, la masclista, que es creix quan s’amaga”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *