La moció proposada pel Partit Popular no va comptar amb el recolzament de la majoria del Ple i va ser rebutjada

Veïns i veïnes de Paterna acudiren al Ple per a mostrar el seu rebuig al projecte que sepultaria sota el formigó el paratge natural de Les Moles

La moció presentada pel Partit Popular pretenia l’adhesió del Ple a un projecte que, ara per ara, no existeix, ja que Puerto Mediterráneo va ser desestimat pel Consell per no ajustar-se a llei i, a hores d’ara, no hi ha cap projecte alternatiu sobre el que posicionar-se.

Per al portaveu de Compromís per Paterna, Juanma Ramón, ahir va ser un dia important perquè per primera vegada la defensa del paratge natural de Les Moles defensada per una majoria de veïns i veïnes de Paterna, va tindre el seu equivalent al Ple.

En la seua intervenció, Juanma Ramón, va recordar que Puerto Mediterráneo no contemplava cap estudi d’impacte socioeconòmic. Per tant, totes les afirmacions sobre suposats llocs de treball són especulacions interessades de l’empresa i recordà l’estudi publicat per la Universitat de València en el que s’afirma que per cada lloc de treball que es genera en un centre comercial es destrueixen 2  en el comerç local y de proximitat. “De fet el benefici dels centres comercials es basa en la reducció de despeses de personal. Amb un espai més gran menys treballadors. A més, els paterners i paterneres ja estem acostumats a que ens venguen fum amb el tema dels llocs de treball amb altres centres ja instal·lats al nostre poble”.

El portaveu de Compromís per Paterna va destacar també les irregularitats que han acompanyat al projecte des de l’inici de la seua tramitació quan Isabel Bonig era consellera d’Infraestructures i Territori, amb acusacions d’amiguisme i tractes de favor per part de les anteriors administracions autonòmica i local.

El representant de la formació d’esquerres va recordar a la Portaveu popular que per molt que es diga que generaria llocs de treball per als paterners i paterneres, no es pot obligar a cap empresa a contractar persones d’un municipi determinat i per tant estan intentant enganyar a la gent. En referencia als suposats beneficis econòmics per al municipi, Ramón, va recordar que com que totes les zones verdes del centre serien cedides a l’ajuntament, els i les paterneres haurien de pagar dels seus impostos el manteniment d’estes zones enjardinades suposant, previsiblement, una pujada d’impostos. Tanmateix si que generaria perjudicis per a molts barris com Lloma Llarga que quedaria assetjada per vials que complicarien els accessos al barri.

Per a finalitzar Juanma Ramón va esgrimir informes d’una consultora i de publicacions especialitzades en economia en les quals s’adverteix del declivi de les grans superfícies i de la seua substitució per la compra “online” que està provocant el tancament de centenars de centres comercials en Estats Units i que, per exemple, Zara retire les seues botigues de molts centres comercials a l’Estat espanyol. “Este projecte arriba tard i mal. No ens podem pujar a una barca que s’afona” ha sentenciat Juanma Ramón.