• Els regidors Juanma Ramón i Carles Martí, regidors de Polítiques Inclusives i Urbanisme respectivament s¡’han reunit amb Helena Bounza, Directora de l’EIGE per tal d’abordar diferents actuacions al barri de la Coma
  • L’EIGE reordenarà el seu Pla de rehabilitació de vivendes en per prioritzar la rehabilitació de vivendes en les finques que compten amb més immobles buids i tapiats

La Generalitat, a través de la Conselleria d’Habitatge, i l’ajuntament de Paterna, van crear un grup de treball per tal d’incidir en la coordinació de les actuacions en el grup de vivendes de titularitat pública del barri de La Coma. Amb la reunió de hui mantinguda entre el màxim responsable municipal de polítiques inclusives i la directora de l’EIGE, es dona un nou impuls a esta mesa de treball per continuar amb l’estudi dels problemes de l’habitatge en este barri de Paterna.

Ambdos parts, s’han compromés ha continuar treballant per a agilitzar la rehabilitació i adjudicació de vivendes. Per això, l’EIGE reordenarà el seu Pla de Rehabilitació de vivendes per prioritzar la rehabilitació d’aquelles finques que compten amb més immobles buits i tapiats. Amb l’objectiu de que els processos de desallotjaments no endarrerisquen les noves adjudicacions.

D’esta manera, ambdos parts treballaran en paral·lel per a poder realitzar les anàlisis completes dels expedients d’intervenció social d’aquelles famílies que en no es puguen acollir a la resolució de la Direcció General de Vivenda per a regularitzar la seua situació.

Juanma Ramón “es tracta d’intervindre socialment abans de que s’inicie l’auto judicial. Una intervenció que permeta que no queden exclosos de la llista de demandants i poder treballar amb les famílies una alternativa habitacional abans que arribe  el desallotjament”.

A més, la regidoria que dirigeix Juanma Ramón, ha manifestat la seua intenció de formalitzar vies de col·laboració amb les entitats del barri per tal de treballar conjuntament en la identificació d’aquelles famílies que habiten en vivendes públiques sense títol de vivenda per a informar-los dels procediments per a poder optar a una alternativa habitacional, en el cas que no puguen regular la seua situació.

Després de la visita a l’IVASS, Juanma Ramón, li ha traslladat a la responsable de l’EIGE, Helena Bounza, la intenció de formalitzar la cessió, a l’ajuntament, dels locals de l’Entitat, el més prompte possible. La responsable ha manifestat el seu suport a esta cessió que consideren imprescindible per a que des de l’ajuntament de Paterna es duga a terme la dinamització del barri.