La formació valencianista ha registrat esta proposta al les iniciatives de GVA Participa i convida als veïns i veïnes a avalar-la perquè siga una realitat

Compromís per Paterna ha donat a conéixer hui que ha registrat una iniciativa per al soterrament de la línia 2 de FGV al seu pas per la localitat a les iniciatives de GVA Participa que ha impulsat el Consell. “El soterrament d’estes vies ha sigut una històrica aspiració del poble de Paterna, volem que s’elimine definitivament el risc que suposa per a la seguretat dels paterners i les paterneres”, ha manifestat el regidor de la formació Juanma Ramón.

Fonts de la formació han anunciat que en els pròxims dies encetaran una campanya a les seues xarxes socials i als carrers del municipi amb la finalitat de què veïns i veïnes puguen avalar esta iniciativa, “entenent que les entitats veïnals de Paterna fa anys que demanen una solució per garantir la seguretat per als vianants als passos a nivell tenim clar que no tardarem molt de temps en aconseguir els avals necessaris perquè la Generalitat tinga en compte la iniciativa que hem presentat”.

“Cal recordar que aquest tram que discorre pel nostre municipi disposa de 7 passos a nivell que gasten habitualment molts vianants per creuar l’horta de Paterna, però també per a creuar cap a Quart de Poblet o Manises; per accedir a València pel camí de Campanar, per accedir als habitatges del Carrer Dr.Machi, per accedir al Patronat Intermunicipal Francisco Esteve o a l’estadi Gerardo Salvador per part dels xiquets i xiquetes de l’escola de futbol del Paterna CF”, argumenten les mateixes fonts.

“Parlem d’un projecte que porta des de 2009 damunt la taula, s’han anat fent actuacions puntuals per part de la Generalitat a càrrec de diferents plans, com va ser el pla Confiança, però sense que s’aplegara a més que a l’enderrocament de les graderies de l’estadi Gerardo Salvador, la qual cosa suposava que era un inici imminent de les obres, en vista de que poc més s’ha fet al respecte el que volem amb aquesta iniciativa és l’actualització d’aquest projecte que es va encetar per adaptar-lo a les actuals necessitats, ja que soterrar el metro suposaria que Paterna podria disposar, a més, d’un cinturó verd que connectara els barris de Campament i Santa Rita”, informa Juanma Ramón.

El mateix regidor indica per a concloure que “eliminar definitivament aquest risc de seguretat per als paterners i paterneres suposaria a més a més l’oportunitat de canviar la fisonomia urbana de Paterna, a Compromís tenim clara quina és la nostra aposta, una aposta ferma per la mobilitat sostenible i segura per als nostres veïns i veïnes”.