La formació valencianista sol·licita al mateix temps a l’alcalde que envie una petició expressa per part de l’ajuntament de paralització i anul·lació d’aquest projecte

Compromís per Paterna ha anunciat hui que han enviat al ministre Ábalos totes les mocions aprovades pel plenari municipal de Paterna rebutjant l’ampliació del Bypass al seu pas per la localitat. La formació valencianista ha fet esta acció després de conéixer que des del ministeri s’ha començat a expropiar els terrenys. “Volem demostrar-li al ministre socialista que tota la ciutadania de Paterna rebutja des de fa molts anys l’ampliació del Bypass”, ha destacat al respecte el regidor de Compromís Carles Martí.

“Sol·licitem al Sr. alcalde de Paterna, D. Juan Antonio Sagredo, que faça el mateix, que envie a Ábalos totes les mocions aprovades en contra del Bypass, així com un escrit expressant la petició de l’ajuntament de Paterna de què es paralitze el projecte i s’anul·le, com s’havia compromés en diverses ocasions el partit socialista de Paterna abans de governar”, destaquen fonts de la formació d’esquerres.

“Per a nosaltres aquest projecte no té cabuda en els temps que corren, si s’invertira eixa milionada en el corredor mediterrani, per exemple, s’aconseguiria millorar el tràfic de mercaderies en l’eix nord-sud d’una manera molt més ecològica i sostenible econòmicament, no té cap sentit seguir ampliant carreteres quan la resposta està en altres vies de comunicació”, argumenta Carles Martí.

El mateix regidor afirma que “no entenem que busca el PSOE protegint aquest projecte del PP, un projecte que sumiria a Paterna en un núvol de contaminació, soroll i brutícia”. Al mateix temps Carles Martí pregunta, “Que li va contar el senyor Ábalos als veïns i veïnes de La Canyada que veuran com milions de cotxes més passen prop de sa casa cada any? Com explicarà Sagredo que s’inverteixen 8 milions d’euros per millorar el bosc de La Vallesa per la zona oest i per l’est ell està afavorint acabar amb el bosc ampliant el bypass?

Apunten des de Compromís que “hem demanat al nostre representant al congrés, Joan Baldoví, que faça arribar les mocions al Ministeri de Transició Ecològica per a demanar que suspenguen el projecte i el liquiden, ja que no assoleix els criteris per a evitar el canvi climàtic”.

“En cas de continuar donant llum verda a aquest projecte el que es demostrarà és que a Sagredo i a Ábalos poc els importa Paterna en tal d’acontentar als grans poders econòmics, portem ja uns quants exemples, quedarà patent que de Paternalovers tindran poc els dos”, conclou Carles Martí.