La formació valencianista ha fet estes propostes als pressupostos participatius de la Generalitat, on també ha proposat la construcció d’un carril bici entre el casc urbà i València per l’Horta

Compromís per Paterna ha registrat, al procés de pressuspostos participatius de la Generalitat, la construcció de passarel·les de vianants i ciclistes per a connectar els barris del municipi i les zones industrials així com la construcció d’un carril bici entre el casc urbà i valència que discòrrega per l’horta.” Totes estes propostes són demandes històriques veïnals que permetrien disminuir l’aïllament dels barris, millorar la cohesió social de Paterna i la connexió amb València potenciant una mobilitat sostenible i saludable, evitant la dependència dels vehicles privats a motor”, destaca la regidora de la formació Neus Herrero.

“Paterna pateix una ordenació urbana que ha afavorit la desconnexió de nuclis urbans. Disposa de nombrosos barris dispersos, polígons industrials i urbanitzacions que, a més de la separació espacial amb el casc urbà, estan envoltats de grans infraestructures que impedeixen el pas a vianants/ciclistes, com ara la CV35 o la CV365, una situación que ha generat barris impermeables per a les persones vianants. Aquesta mancança podria solucionar-se amb passarel·les com les que hem proposat”, destaquen des de Compromís.

Informa Neus Herrero que“En concret hem demanat una passarel·la a la CV365 per connectar el casc urbà, a través del barri de Santa Rita, amb el polígon de Tàctica, una demanda de l’Associació de veïns i veïnes de Santa Rita que milloraria l’accés al polígon i permetria que els treballadors de Paterna pogueren accedir caminant o en bici”.

“També propossem dues passarel·les a l’Autovia CV-35 per connectar Lloma Llarga, la Mola i la Pinaeta amb Mas del Rosari, la Coma i Bovalar. A més de connectar estos barris entre ells i amb el casc urbà de Paterna, i tindre accés al Paratge Natural de les Moles, estes infraestructures permetrien  l’accés a peu o amb bici amb altres municipis com ara Godella o Burjassot o al Parc Tecnològic i Científic i a zones comercials i d’oci”, apunta la mateixa regidora.

“Altra de les propostes que hem registrat als pressupostos participatius de la GVA ha estat la creació d’una ruta biosaludable amb València a través dels camins de l’Horta, en concret el carrer de Campanar (Paterna) i el Camí Partida de Dalt (València) fins l’Avinguda Pío Baroja”, indiquen des de la formació.

Neus Herrero argumenta per a concloure que “totes estes propostes són compatibles amb l’anell verd metropolità i necessàries per a connectar Paterna i els seus barris amb l’anell verd i també amb diferents propostes realitzades a GVA Participa per diferents col·lectius i veïns tant de Paterna com del l’Horta Nord”.