Les bicicletes i el canvi de paradigma de la mobilitat urbana s’ha convertit en una marca d’identitat de Compromís. Tot siga dit gràcies a la revolució encetada a la ciutat de València per Grezzi i l’equip de Ribó que, tot i les crítiques inicials, ara està apreciant-se com alguna cosa útil i necessària que està canviant els hàbits de la ciutadania per a bé.

Tant és la prova de la conscienciació de la ciutadania que al cas de Paterna ens hem trobat propostes molt interessants que permetrien seguir el rastre dels avanços de València ciutat. Propostes per millorar la connectivitat ciclopeatonal entre barris, per anar en bici a la Ciutat de València, o per gaudir d’espais naturals, com Les Moles.

Una demostració que la gent del poble vol gastar la bicicleta, vol abandonar el cotxe i necessita una resposta de l’administració per permetre disposar de trajectes segurs, lliures de trànsit.

En Paterna disposem d’algun tram de carril bici, inconnexos, trams que no duen enlloc que hauríem d’incloure en una xarxa municipal. En altres casos, hauríem d’aprofitar els camins d’horta existents per a què, amb una mínima inversió, tancar al trànsit per a convertir-los en itineraris ciclopeatonals.

Podem connectar el nucli urbà amb València ciutat en bici, podem connectar tots els barris amb l’Anell Verd Metropolità i complir amb tota la filosofia dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, i complir sobretot amb les demandes ciutadanes.

Eixe replantejament de l’urbanisme, adreçat a millorar la mobilitat per reduir l’ús dels vehicles de motor, per reduir la contaminació i millorar la salut de la gent ha de ser una prioritat per al govern municipal, que malauradament s’està caracteritzant per un immobilisme exagerat en aquestos temes.

I si no ho fan des de l’Ajuntament confiem que el Govern del Botànic atenga les peticions ciutadanes i dels col·lectius. Haurem de donar-nos suport mutu perquè la nostra veu es puga sentir més forta. Que volem eixir de l’urbanisme del segle XX, que volem reparar l’aïllament dels nostres barris, teixir lligams i tindre un poble que avance al ritme de les polítiques de mobilitat més avantguardistes. Aquest pot ser l’estiu de la bicicleta a Paterna, treballem conjuntament per fer-ho possible.