La formació valencianista veu un greuge comparatiu cap als veïns i veïnes dels barris que s’òbriga la piscina del nucli urbà mentre estes piscines municipals continuen tancades

Compromís per Paterna ha demanat hui a l’equip de govern l’obertura de les piscines municipals dels barris de Lloma Llarga i de La Coma – Mas del Rosari. La formació valencianista realitza esta petició atenent al malestar que esta decisió ha provocat en molts veïns i veïnes d’estos barris. Davant esta situació la regidora, Neus Herrero, ha volgut manifestar que “són un bon nombre de veïns i veïnes els que ens han traslladat el seu malestar davant esta situació, l’any passat ho entenien davant la situació de Covid, però a hores d’ara no entenen per què enguany no s’obrin estes piscines i únicament torna a obrir-se la del nucli urbà sense cap explicació objectiva”.

“Sembla que la decisió de no obrir les piscines dels barris s’ha pres a petició de l’empresa que gestiona les instal·lacions esportives de Paterna, però des de Compromís per Paterna instem a què l’executiu socialista reclame a l’empresa la seua obertura com així consta al contracte que l’ajuntament té amb l’empresa concesionària encarregada de la gestió de les piscines”, assenyalen des de la formació d’esquerres.

Les mateixes fonts argumenten que “el poble de Paterna pateix una ordenació urbana que ha afavorit la generació de barris dispersos i molt poblats amb unes necessitats específiques. La dificultat d’accedir al nucli urbà de Paterna si no és amb vehicle a motor fa difícil que les famílies puguen anar a la piscina de la carretera de Manises per a refrescar-se durant l’estiu o per a gaudir d’una jornada lúdica amb els xiquets i xiquetes”.

“Estes piscines dels barris donen servei a més de 20.000 habitants i també a diverses escoles d’estiu i esportives que amb el tancament de les piscines no podran portar als xiquets i xiquetes de Paterna a gaudir de la piscina d’estiu com tradicionalment han fet”, apunta Neus Herrero.

La mateixa regidora conclou afirmant que “A Compromís entenem que l’any passat va ser un any complicat per la situació de la pandèmia de Covid-19. Així i tot l’experiència en la piscina del nucli urbà va ser positiva. No entenem per què enguany no s’obrin totes les piscines d’estiu que tenim a Paterna quan existeix demanda d’usuaris i es poden seguir els mateixos protocols Covid que a la piscina del nucli urbà”, Conclou Neus Herrero.