Compromís per Paterna assegura que el municipi necessitaria 8.331 arbres per fer front als efectes del canvi climàtic. “Hem fet els càlculs i per a complir amb els objectius que els estudis de l’ONU fixen per reduir la temperatura, i pal·liar el canvi climàtic a Paterna ens farien falta més de 8.000 arbres, exactament 8.331 arbres d’un port mitjà per a solucionar el problema i ajudar a portar a les paterneres i paterners millor la calima que cau en les onades de calor cada vegada més freqüents”, informa el regidor de la formació Carles Martí

“Als últims estudis que ha fet l’ONU sobre canvi climàtic estima que les ciutats on es manté un cert nivell d’arbratge i de zones verdes tenen la capacitat de reduir la temperatura en fins a 5 graus en els moments més forts de les onades de calor. Per a portar a terme la plantació de més de 8.000 arbres al nostre poble cal una planificació molt precisa i que compte amb el finançament pertinent perquè no quede en un projecte de dos dies sinó un projecte de futur per a les generacions dels nostres fills”, assenyalen des de Compromís.

“Per a tindre una Paterna plena d’arbres cal tindre unes polítiques valentes a l’ajuntament i en aquests moments a Paterna la realitat és que tenim parada la nova ordenança de l’arbrat més de tres anys, i sense perspectives properes de què s’arregle el tema, i el que és pitjor, sense cap explicació. Som molts els que tenim clar que quan es rodegem d’arbres patim menys calor i en setmanes com les que hem passat, arribant als 43 graus en alguns moments, si et refugies en una zona arbrada és l’únic lloc que sense connectar l’aire es pot sobreviure”, apunta Carles Martí.

“Ja tenim aprovat a l’ajuntament totes les ferramentes necessàries per a fer el pla de futur que demanem, per un costat la nova ordenança de l’arbrat i per altre la creació d’un pla de l’arbrat la redacció del qual va ser aprovada fa més de quatre anys i no s’ha fet res”, asseveren fonts de la formació d’esquerres.

“Cal solucionar per un costat que els nostres carrers, parcs i boscos no acaben perdent massa d’arbrat i per altre costat conscienciar als veïns i veïnes de les zones residencials, o que tinguen zones verdes, que planten i mantinguen els arbres que tenen, perquè és l’única ferramenta realment eficaç en la lluita contra el calfament global i el canvi climàtic”, manifesta Carles Martí.

El mateix regidor declara per concloure que “o reduïm el consum i millorem la natura o no serem capaços d’aturar el desastre mediambiental que se’ns ve damunt”.