Compromís per Paterna aconsegueix que una de les seues propostes arribe a la fase final de les votacions que tindran lloc del 14 al 30 de setembre

Hui s’ha iniciat el procés de votació de les propostes admeses a l’última fase del procés de Pressupostos Participatius encetat per la Generalitat Valenciana. Entre les propostes admeses es troba la presentada per Compromís per Paterna referent a la construcció de passarel•les de vianants i ciclistes per a connectar barris de Paterna. “Estem satisfets perquè han sigut molt poques les propostes realitzades que han aplegat a esta última fase del procés, i açò ha sigut gràcies al fet que un bon nombre de paterners i paterneres varen avalar este projecte”, assenyala el regidor de Compromís Juanma Ramón.

Apunten des de la formació que “és important donar a conéixer a la ciutadania de Paterna que tenen l’oportunitat de donar el seu suport telemàticament perquè aquest projecte es puga fer realitat. Cal recordar que el procés estarà obert fins al pròxim 30 de setembre. A Compromís encetarem durant aquesta setmana una campanya d’informació perquè tots els veïns i veïnes que avalaren el projecte, i els que ara es vulguen sumar, participen i es puga fer realitat aquesta infraestructura que resoldria l’aïllament de diferents barris de Paterna envoltats de carreteres que impedeixen el pas a vianants/ciclistes, i millorant, per tant,  la vida dels nostres veïns i veïnes”.

Les mateixes fonts recorden que “el projecte es basa en dues passarel•les a l’Autovia CV-35 per connectar Lloma Llarga, la Mola i la Pinaeta amb Mas del Rosari, la Coma i Bovalar. A més de connectar estos barris entre ells i amb el casc urbà de Paterna i tindre accés al Paratge Natural de les Moles, estes infraestructures permetrien  l’accés a peu o amb bici amb altres municipis com ara Godella o Burjassot o al Parc Tecnològic i Científic i a zones comercials i d’oci. Després de la fase d’avals de recolzament ciutadà i de la validació tècnica favorable, la proposta ha passat a la fase de votació del 14 al 30 de setembre dins de les propostes de l’àmbit comarcal (Comarques de l’Horta) amb un pressupost de 900.000 euros.”.

A banda de la proposta de passarel•les presentada per Compromís hi ha dues propostes més. “la presentada per la Coordinadora per la Protecció de les Moles, també a l’àmbit de Comarques de l’Horta que proposa el condicionament, senyalització i reforestació de dos camins, un ciclista i altre de vianants, en les Moles de Paterna, per tal de connectar el Parc Natural del Túria amb diferents barris de Paterna, afavorint també una major cohesió del municipi i també amb altres municipis, amb l’Horta, i amb l’anell verd metropolità. L’altra, presentada per la Coordinadora d’Associacions per la Memòria Democràtica del País Valencià, fa referència a la construcció d’un Centre d’Interpretació al cementeri de Paterna, que incloga un mausoleu amb columbaris per a les restes de les persones afusellades, per donar a conèixer la repressió i el procés d’exhumacions i identificacions de les fosses de Paterna. D’aconseguir els vots necessaris les tres propostes esmentades suposaria una inversió a Paterna de més de 2 milions d’euros per part de la Generalitat gràcies a este procés participatiu”, destaca Juanma Ramón.

El mateix regidor manifesta per concloure que “aquestes tres propostes que ixen del nostre municipi hagen arribat als avals necessaris per a aplegar a la fase final d’este procés deixa molt clar que els veïns i veïnes de Paterna sí creuen en la participació ciutadana, llàstima que l’actual equip de govern socialista de Paterna encapçalat per Sagredo els haja deixat en el més absolut oblit”.