La formació valencianista demana que s’impulse un canvi de model de gestió des de l’ajuntament

Compromís per Paterna ha suggerit la posada en marxa d’un nou model de polítiques de joventut, davant esta proposta el regidor de la formació, Carles Martí, ha manifestat que “fa molts anys on els regidors de joventut no impulsen un canvi de model de gestió des de l’ajuntament. Al final la programació és rutinària i els grans esdeveniments s’han convertit en un Halloween ja bescantat i oferir classes de repàs per als estudiants de l’ESO”.

Indiquen des de Compromís que “en un poble com Paterna, amb la dispersió de barris que hi té, una de les primeres feines que cal fer es posar a l’abast de la joventut espais perquè es puguen fer activitats, sobre tot el cap de setmana, que és el moment en què disposen de més temps lliure. Al final si a un jove de Terramelar, La Canyada, o Lloma llarga, li demanes que un divendres a les 21 de la nit vaja a la casa de la joventut, al parc central, primer que segurament li costarà un dineral arribar i segon que amb el transport municipal que tenim li costarà una hora, així que el més segur és que no vaja”.

“Des de Compromís per Paterna apostem per un model de gestió coeducadora i conscienciada que aporte realment la possibilitat a tota la joventut de Paterna d’un espai formador, de diversió i d’empoderament que realment constitueix-ca realment una cosa novedosa. A tots els barris es disposen de locals municipals (centres socials, escoles, etc) que es poden utilitzar per a oferir aquestes activitats. I a més a més a través de l’empresa municipal es pot oferir aquests serveis, com ja es fa en el centre infanto juvenil d’Alborgi per exemple”, assenyala Carles Martí.

“Proposem fer espais de diversió on amb activitats guiades o espais de lliure diversió els nostres joves puguen estar, socialitzar i trobar un espai segur per estar el seu temps lliure. Més enllà dels espais de joc que s’ofereixen actualment es poden oferir espais per a escoltar música, actuacions musicals, tallers, xarrades, debats, inclús berenars o sopars, en definitiva un espai on gaudir amb els amics”, informen fonts de Compromís.

Les mateixes afegeixen que “per a fer tot açò és necessari un pla de futur, un compromís amb la nostra joventut a llarg recorregut, planificar els espais, la gestió i sobre tot escoltar a eixa gent jove que al final l’única diversió que hi té a Paterna és estar avorrits als carrers sense cap activitat lúdica a fer”.

“Esta proposta que fem és impossible de fer si no dediques temps i diners i lamentablement en aquest 2022, al pressupost aprovat per majoria absoluta pel govern del PSOE, no ha dedicat ni un euro més a la nostra joventut, únicament hi ha de més 1,2000 euros per llogar un baix per a fer una agència de lectura a Lloma Llarga, però res més per fer qualsevol altra activitat”, destaca per concloure Carles Martí.