La formació valencianista a encetat esta campanya de la mà del diputat a les Corts Carles Esteve i recorda que Paterna va ser una de les primeres localitats en aprovar una moció a instàncies de Compromís per aturar aquesta problemàtica que afecta centenars de veïns i veïnes

Compromís per Paterna va posar en marxa este dimarts als carrers del municipi la campanya ‘0% d’Interés’ per a denunciar el tancament d’oficines bancàries i la reducció de l’atenció presencial dels bancs i reivindicar una banca que “fique a les persones al centre, amb una major presencialitat, un tracte més humà, més oficines i caixers al poble i detenir els acomiadaments dels treballadors i treballadores mentre tinguen beneficis milionaris”.

En aquest primer dia de campanya, el diputat de les Corts de Compromís, Carles Esteve, junt amb els regidors de Paterna Juanma Ramón, Carles Martí i Neus Herrero han sigut els encarregats de donar el tret d’eixida a la campanya a Paterna explicant a la ciutadania, enfront de la sucursal de CaixaBank al carrer Major de la localitat, les propostes per a aconseguir una banca al servei de les persones, repartint en mà una sèrie de fullets per a donar a conéixer a la gent les propostes de la formació contra l’exclusió financera i per la creació d’una banca pública valenciana.

El diputat a les Corts per Compromís, Carles Esteve, va voler manifestar que “el que estem proposant és fer de l’accés a la banca un servei universal, que tinga uns requeriments o unes obligacions mínimes d’atenció, millorar la presencialitat en la pròpia atenció via la llei de consum i convertir l’Institut Valencià de Finances en un banc públic a l’ús que tinga uns productes normalitzats com els que es podem veure en la resta de la banca, una qüestió que ja funciona en alguns països europeus”

La regidora Neus Herrero va recordar al respecte que “Paterna va ser dels primers municipis que va aprovar una moció, a instàncies de Compromís, sol·licite a les entitats bancàries que operen al municipi no cobrar comissions pel manteniment dels comptes corrents o per traure diners en finestreta quan no es tenen habilitats per poder fer-ho als caixers automàtics”.

“Altra de les qüestions que es va aprovar amb aquesta moció va ser instar a la instal·lació de caixers automàtics als barris de Paterna més allunyats de les oficines per poder fer els tràmits més bàsics, molt especialment després del progressiu tancament de sucursals i a mostrar el suport del nostre ajuntament a les justes demandes dels treballadors bancaris en defensa de l’ocupació i el manteniment dels serveis financers bàsics.”, va afegir al respecte Juanma Ramón.

Per la seua part Carles Martí va destacar que “Des de Compromís seguim argumentant que l’alternativa a esta situació passa necessàriament por mesures estructurals per regular el sector financer que limiten l’especulació i subordinar l’activitat financera a les necessitats socioeconòmiques del nostre país. Per això apostem, entre altres coses, per impulsar la banca pública”.

La campanya també compta amb un lloc en internet en l’adreça zerointeres.com i un vídeo explicatiu que es pot trobar a les diferents xarxes socials de Compromís.