La formació lamenta la falta de coneixement del municipi per part de l’empresa adjudicatària i la poca concreció de les mesures

Compromís per Paterna ha presentat les propostes al II Pla d’Igualtat municipal que està elaborant actualment l’empresa adjudicatària Data Consulting. “Una empresa de Burgos amb total desconeixement de Paterna que tampoc ha fet l’esforç de dedicar-li temps a conéixer el nostre poble”, destaca la regidora de Compromís Neus Herrero.

Des de la formació d’esquerres assenyalen que “sorprén un ús de topònims desfasats com “municipio de la Huerta de Valencia” en comptes de l’Horta Nord, però sobretot sorprén que ni es nomenen els diferents barris de Paterna, ni la idiosincràsia i diversitat del nostre poble. És evident que algunes mesures del pla en matèria d’igualtat poden servir per a tota Paterna, però faran falta mesures específiques, ja que és evident que en alguns casos no serviran les mateixes accions per a la Canyada que per al nucli urbà, la Coma o Lloma Llarga”.

“Respecte a les mesures o accions en l’àmbit general trobem que no hi ha cap referència a les persones responsables que les duran endavant, ni els indicadors per avaluar-les, ni el pressupost que costaran el que suposa un brindis al sol. També sorprén que tot i que la conciliació i la corresponsabilitat són considerades prioritàries per a les dones de Paterna només aparega una mesura referida a la conciliació en tot el pla”, assenyalen les mateixes fonts.

Amb estes raons la regidora de Compromís ha destacat que “per a elaborar un bon pla és fonamental fer un bon diagnòstic específic de la situació de Paterna en matèria d’igualtat si volem plantejar uns objectius específics i unes accions i mesures emmarcades en àrees que donen resposta a les necessitats trobades per avançar cap a una igualtat real entre homes i dones i per tant que siguen útils. Però la realitat és que ens trobem un pla en el qual no hi ha cap relació entre els objectius i les accions del pla i el diagnòstic, un seguit de gràfiques i tables tretes de l’INE, el SEPE i el padró municipal que ni s’analitzen, ni s’interpreten ni es comparen amb la Comunitat Valenciana, ni com hem dit es separen per barris”.

“Amb tot açò, des de Compromís per Paterna, hem presentat una bateria de propostes entre les quals destaquen la posada en marxa de programes de co-criança, programes d’acompanyament a persones majors o dependents o fins i tot sensibilitzar a través de les entitats festives sobre la corresponsabilitat perquè cada vegada més les dones assumisquen més càrrecs de responsabilitat, la lluita contra la violència de gènere, millorar l’escola d’igualtat coeducativa, potenciar l’esport femení i recuperar com a acció indispensable els pressupostos amb perspectiva de gènere. També proposem l’àrea d’urbanisme amb perspectiva de gènere amb propostes per a que les dones se senten segures”, afegeix per a concloure Neus Herrero.