La formació critica que, amb l’excusa d’aplicar la llei, s’estan realitzant acomiadaments a la carta

Compromís per Paterna ha anunciat hui que sol·licitarà formalment al consell d’administració de l’empresa municipal Gespa la contractació d’una auditoria externa per tal d’aclarir si s’està fent correctament la gestió de personal. “La realitat és que no sabem hui en dia els criteris que s’estan aplicant a l’empresa per acomiadar, per a mantenir, contractar o per a obligar la gent a fer un procés d’examen i mèrits”, assenyala el regidor de Compromís Carles Martí.

Informa el mateix regidor que “com a conseller de l’empresa municipal el dia 25 de maig, i davant les notícies del fet que s’anava a aplicar la llei laboral, vaig demanar un llistat dels treballadors de Gespa per estudiar el tipus de contracte i com anava a afectar la nova llei. El dia 23 de juny vàrem rebre resposta que eixa informació la tenim en la plataforma de treball de l’empresa, fet que no és cert, ja que assoles tenim un llistat de baixes i altes mensual. Dos dies abans, al consell d’administració hi havia sol·licitat els criteris que s’estaven aplicant per a la posada en ordre de la plantilla de cara a la nova llei i simplement em varen contestar que els criteris de la llei”.

“Compromís per Paterna, sempre hem defensat el fet que com Gespa és una empresa 100% pública els criteris per accedir a un lloc de treball per als paterners i paterneres ha de ser completament transparent. Si no passa el que passa, que la gent torna a tindre la sensació que l’actual equip de govern està superant al d’Agustí en la seua agència de col·locació municipal, on el que més punts dona és tindre carnet de simpatitzant del partit de torn”, indiquen des de Compromís.

Afegeixen les mateixes fonts que “l’empresa pública ha d’oferir transparència, no pot ser que de les últimes 6 peticions d’informació que hem demanat no se’ns ha donat ni una, sempre amb contestacions vagues i excuses barates. L’empresa és pública, a més a més a un conseller de la mateixa se li ha de donar tota la informació que requereix, del contrari s’està incomplint la llei i la voluntat de la ciutadania que ens varen votar per vigilar el funcionament de la majoria absoluta del PSOE”.

“En les últimes setmanes no rebem més que queixes de treballadors i treballadores de l’empresa que injustament van a ser acomiadats, que els van a obligar a fer un examen després de quinze anys a l’empresa o que no saben quin serà el seu futur perquè dia a dia canvien els criteris pels quals la gent pot o no seguir treballant a GESPA. És per esta raó que demanem l’auditoria, volem que ens expliquen quins són els criteris reals pels quals hui en dia un paterner o paternera pot treballar a GESPA”, manifesta per concloure Carles Martí.